В британските магазини масово се продават български козунаци

В много британски магазини за хранителни стоки се продават български козунаци за Великден, съобщи туристическия сайт TravelNews. Онлайн изданието е открило традиционния десерт в различни търговски обекти в Кеймбридж, Хейвърхил и Лондон.

Цената им е около 2.29 паунда, като дори има и в Lidl, Tesco и в други големи вериги. Отделно се продават и в българските магазини на Острова. Козунаци правят още и в българските пекарни и баничарници. Те се купуват от англичани и от други хора от различни народности, обясниха служители.

Други наши стоки също могат да бъдат намерени в големи супермаркети в Лондон. Има българско кисело мляко на цена от 1 до 1.89 паунда в пластмасова опаковка. В стъклен буркан са от 2.99 до 3.29 паунда. Сиренето върви от 4.49 паунда в кутия от 400 грама и стига до 5.99 паунда в зависимост дали е краве или овче. В метални кутии е около 9.69 паунда за 1.5 кг.

В българските магазини на Острова могат да бъдат намерени всякакви видове родни храни. В тях пазаруват дори англичани, гърци, турци, румънци, сърби и други, обясниха живеещите там сънародници.

Оф нюз