Жена заспа във влак, събуди се до мъж без дрехи

Пътничка е заспала във влак и се е събудила до мъж, който е бил напълно гол.

Полицията апелира за свидетели, след като жената е пътувала между Полмонт и Единбург Уейвърли в четвъртък, 20 април. Кадри от камери за видеонаблюдение на инцидента са заснели случая, предава Daily Mail.

Отговорното лице е описано от полицията като бял мъж на възраст между 65 и 70 години, висок около 1,80 м., с къса посивяла коса и набола брада – със средно телосложение.

Изявление на британската транспортна полиция гласи: „На 20 април в 7.21 ч. сутринта жена е била във влака, когато е заспала. Когато се събужда, един мъж е стоял до нея гол.”

По-късно той е облякъл долнище за джогинг и черна тениска, преди да напусне влака в Единбург Уейвърли. Носел е черни обувки.

Случаят идва, след като доклад на Transport Scotland установява, че всяка трета жена има опасения за безопасността си, когато пътува в обществения транспорт. Десетте препоръки в доклада включват преглед на обучението на персонала за тяхната собствена безопасност и как да подкрепят и защитават пътниците, както и разработването на достоверна и достъпна информация и насоки за докладване на инциденти, които се случват. 

Шотландският министър на транспорта Джени Гилрут каза: „Това просто не е приемливо в Шотландия в 21-ви век.“ 

Апелира се всички, които имат информация за подобни случаи, да сигнализират мигновено.

Превод: GlasNews.bg