Сарафов отговори на Гешев, разкри за бронираните му коли и имотите му / ВИДЕО

Трябва да внимаваме като вадим кирливите си гащи. Веднага искам да кажа, че не тая негативизъм и лоши чувства към г-н Гешев, но отдавам на вас да разчетете по неговото състояние. Това заяви зам.-главния прокурор Борислав Сарафов по време на извънреден брифинг. 

“Гешев ползва емблематична къща на Боровец. Тя към момента е служебна почивна база на Прокуратурата на Република България, но никой няма достъп, защото Гешев я приватизира за собствено ползване. Призовавам вас, представителите на медиите, да отидете пще днес и да влезете вътре, за да прецените как се е нанесъл в този имот. Очевидно прокуратурата не се нуждае от тази база. 

Знаете, че г-н Гешев ползва два автомобила, които са държавни, Всеки от тях струва 1 милион лева. Вероятно той си мисли, че притежава прокуратурата като лична собственост. Той днес сам призна, че държи делото за “Барселонагейт” на трупчета. Това е срамна тайна, която трябва да се каже, за да изчистим прокуратурата”, допълни той. 

Припомняме, че по-рано днес главният прокурор Иван Гешев скъса оставката си по време на брифинг. Той заяви, че ще изкара мандата си докрай.