Саша Везенков вече е MVP на Евролигата – какви са шансовете му да стане и шампион в турнира?

През 1958 и 1959 година баскетболен клуб Академик записва най-големите успехи на българския клубен баскетбол при мъжете, достигайки два пъти до финал на ФИБА Купа на европейските шампиони. Днес, под името Евролига, надпреварата е втората най-силна в света (след НБА), а българин е под светлините на прожекторите, след като Александър Везенков поведе своя Олимпиакос към финалната четворка. 

Саша, както е познат в цял свят българският баскетболен феномен, беше обявен за MVP в турнира (след като завърши под №3 година по-рано) и на гребена на вълната на този успех, големият въпрос, който си задават феновете на играта, е дали Везенков може да изведе Олимпиакос и до триумф в най-комерсиалния европейски клубен турнир преди (евентуално) да се насочи към НБА.

Какви са шансовете на Олимпиакос и Везенков за златните медали?

Преди старта на “финалната четворка”, която ще се изиграе в Каунас, Олимпиакос се счита за фаворит №2 в турнира. Платформата за онлайн спортни залози efbet, която е и генерален спонсор на българския национален отбор по баскетбол, предлага коефициент от 2.70* за триумф на гръцкия гранд в шампионата. 

Олимпиакос спечели редовния сезон след 24 победи и 10 загуби, а на четвъртфиналите в решаващ мач №5 надделя над Фенербахче, за да се класира за финалната четворка, а Везенков се отчете със 17 точки и 5 борби. 

№1 според efbet що се отнася до шансовете за титла е Барселона с малко по-нисък коефициент от Олимпиакос – 2.60*. Каталунците обаче имат по-тежка задача в полуфиналите, изправяйки се срещу големия си исторически опонент – Реал Мадрид. 

Олимпиакос излиза срещу Монако в ролята на фаворит

Гръцкият гранд е фаворит в своя полуфинал, като ще се изправи срещу изненадващия полуфиналист Монако. “Монегаските” за пръв път в историята си са на тази фаза, след като в последните години бележат невероятен възход в европейския баскетбол. Опитът е на страната на Олимпиакос, а освен това Везенков е реализатор №1 в турнира, както и играчът с най-висок коефициент на полезно действие. 

efbetдава завишен коефициент от 1.48* на гръцкия тим за победа в мача (включително след продължения), а успехът на Монако е оценен със ставка 3.05*.

Излъчване на Финалната четворка с участието на Везенков в efbet

Мачовете от полуфиналите, както и финалът на турнира в неделя, могат да бъдат гледани от феновете на баскетбола чрез Livestream (бел.ред – излъчване на живо) на efbet.com – услуга, която предлага българския букмейкър. Тя може да бъде открита в секцията „На Живо“, като е достъпна за потребители с налични средства в игралната сметка /мин. 0,01 стотинки/.

Ето и каква е програмата на мачовете в Евролигата:

  • 19.05 /петък/:

18:00 часа: Олимпиакос – Монако

21:00 часа: Барселона – Реал Мадрид 

  • 21.05 /неделя/:

17:00 часа: Мач за третото място между загубилите отбори

20:00 часа: Финал между спечелилите полуфиналите отбори

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!