“Месец на Финалите” приключва с Шампионска лига – предрешен ли е финалът?

“Месец на Финалите” приключва с Шампионска лига – предрешен ли е финалът?

Една от големите кампании на платформата за онлайн спортни залози – efbet.com, приключва през този уикенд. Със сблъсъка “Манчестър Сити – Интер“ се слага край на ексклузивното предложение “Месец на Финалите”, по време на което към този момент са раздадени общо 20 хиляди лева на 20 късметлии сред потребителите на букмейкъра, като остава да се разпределят още 5 награди по 1000 лева. 

Финалът в Шампионска лига е последната среща от 5-тата седмица на промоционалния период и той идва с топ коефициенти за стотици пазари, посветени на най-чакания двубой в клубния футбол през сезон 2022/23. 

Кой е фаворит във финала на Шампионска лига? 

Едва ли е изненада за някого, че фаворит за златните медали е отборът на Манчестър Сити. Но предимството за “гражданите” е умопомрачително. efbet оценява шансовете на английския първенец да вдигне “купата с големите уши” на 1.22* коефициент. Това означава, че анализаторите смятат, че Сити има повече от 4 пъти повече вероятност да спечели турнира спрямо Интер (4.30* коефициент). 

В редовните 90 минути ситуацията е следната: 

  • 1.49* коефициент за победа на Манчестър Сити; 
  • 4.90* коефициент за равенство; 
  • 7.00* коефициент за победа на Интер (Милано). 

През 2021 година “гражданите” отново влязоха като фаворит във финала, но тогава Челси спечели с минималното 1:0. Интер от своя страна е воден от Симоне Индзаги, който в Италия е считан за “кралят на финалите” със своите 7 триумфа в 8 финала. 

Какво се случи до момента в европейските финали? 

В Лига Европа станахме свидетели на драма с дузпи, която определи шампиона. След 1:1 в редовното време и продълженията, играчите на Севиля бяха по-точни и спечелиха за 7-ми път надпреварата. 

Във финала на Шампионска лига 1:1 точен резултат е оценен с коефициент 8.40*, докато мачът да се реши след дузпи – 9.80*. 

В Лига на конференциите пък видяхме първия англо-италиански финал, в който в страхотна драма Уест Хям подчини Фиорентина с 2:1 с гол минути преди последния съдийски сигнал. Подобен развой и “английска” победа в Шампионска лига е оценена на 8.20*. 

Ще вкара ли Ерлинг Холанд във финала? 

Светлината на прожекторите блести най-ярко върху Ерлинг Холанд, след като норвежецът потроши редица рекорди през този сезон, най-значимият от които този за най-много голове в един сезон във Висшата лига. Логично, всички очакват той да вкара и във финала срещу Интер. 

Той обаче е в нещо като голова “суша”. В полуфиналите срещу Реал Мадрид таранът не вкара нито един гол, а в последните 7 мача има само 1 гол. 2 или повече гола той отбеляза за последно на 15-ти април – преди почти 2 месеца. 

Въпреки това, той е фаворит да вкара във финала. Коефициентът той да се разпише по всяко време е 1.70*, а след него са Хулиан Алварес (2.65*), Фил Фодън (3.60*) и Рияд Марез (4.10*). Най-вероятният голмайстор за Интер пък е Лаутаро Мартинес – 4.40*. 

Шансовете на големия герой от финала за ФА къп Илкай Гюндоган да отбележи пък са оценени на 4.40*. 

Куп финали се играят през уикенда 

Не само финалът в Шампионска лига ще се изиграе този уикенд (в събота вечер). “Ролан Гарос” е в разгара си и очакваме с интерес финалите при жените (в събота) и при мъжете (в неделя). Финалите на НБА продължават в нощта на петък срещу събота, като мач №4 е в Маями, а Хийт изостават от Нъгетс с 1:2 в серията (играе се по схемата “първи до 4 победи”). 

Всички тези финали и още хиляди спортни събития с топ коефициенти могат да бъдат намерени в секция “Спорт” на efbet.com. За нови потребители платформата има и специален начален бонус спорт на стойност 100% до 200 лева. 

Отговорна игра 

Спортните залози, казино предложенията и всички игри на късмета трябва да се възприемат единствено под формата на забавление. Хазартът не е средство за изкарване на допълнителни и/или основни доходи или инструмент за решаване на финансови проблеми. 

Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в секция “Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!