“Райънеър” свали майка на 3-годишно дете от самолета, защото нямало места, но билет е продаден

Майка е свалена от полета София – Айндховен, тъй като не било останало място в самолета за нея. Наземният персонал обяснил на жената, че продадените билети са повече отколкото местата в самолета.

Машината излита от летището, като на борда му са съпруга й и 3-годишната й дъщеря. По думите на потърпевшата нито й е предложено обезщетение, нито билет за друг полет, а само опцията да не пътува никой от тримата. От Райънер коментира към момента няма.

В крайна сметка потърпевшата Йорданка Русева успява да се събере със семейството си.

Дадоха ми презаверен билет за определена сума, която аз не платих, но не получих никакъв документ, че ми е отказан полет, за да претендирам за обезщетение, посочи Русева пред Нова тв.

Честно казано нямам никаква идея как избират хората, които остават без място в самолета и не могат да летят. На гейта дадоха бордни карти на първите шестима, които дойдоха. Явно е на ротационен принцип – първите шест получават, другите не получават, коментира тя.

Странно беше. Още повече, че ние сме тримата. Съпругът ми няма пълномощно да извежда дъщеря ни от страната, както се изисква. Реакцията на дъщеря ми също беше доста драматична, как да й обясня защо не моге да съм с нея, посочи Русева.

В крайна сметка те се опитаха да ме качат на борда, но след поредното преброяване ни казаха, че местата са само две и ние трябва да решим кой от трима ни ще пътува и кой ще остане, разказа тя.

Информирала съм Закрила на детето за случая, както и съм писала до сайт за хора, които си търсят обезщетения от самолетните компании, обясни тя.