Стефан Софиянски: Притеснявам се за живота на моя сват Васил Божков, да не стане като с Алексей

“Притеснявам се за живота на моя сват Васил Божков! Притеснението ми е свързано с това, което се случи с покойния Алексей Петров. Надявам се да не стане като с Алексей Петров.”

Това каза пред “България Днес” бившият премиер и столичен кмет и сват на Васил Божков – Стефан Софиянски. Той разбрал новината за завръщането на бизнесмена от Дубай от медиите. Иначе не поддържали връзка със свата си, каза пред вестника Софиянски.

“Ние не се чуваме и виждаме. Но знаете ли, по-добре, че така стана – тук да се изяснят нещата и да се приключва вече с всичко около него. А защо е решил точно сега да се върне, аз не мога да анализирам и дори да коментирам неговото решение”, сподели още бившият столичен кмет. Той каза, че в момента се намира в селото си Поручик Чунчево край морето и си почива активно.

Божков си пусна снимка от борда на самолета
Божков си пусна снимка от борда на самолета

Снахата на Васил Божков Ива Софиянска също не отиде до летището да посрещне именития си свекър.

“Да, близка съм на Васил Божков и да, стоя зад гърба му. Но моля ви повече не искам да говоря”, каза пред репортер на вестника бившата водеща от Нова тв и майка на двете внучета на Божков от сина му – Антон.

Нов ден, нов живот, отново съм на път! С това послание от борда на самолета бизнесменът Васил Божков, за когото у нас има издадена заповед за арест, потегли вчера сутринта за София. Минути преди 15 часа той кацна на терминал 1 на софийското летище. На ВИП-а вече го чакаха адвокатите му, както и автомобили на Охрана на съдебната власт, които го отведоха първо за медицински прегледи, след което към ареста.

Че Васил Божков се предава, стана ясно вчера сутринта. Тогава хазартният бос пусна пост в социалните мрежи, че се прибира в България. За плановете му са били посветени най-близките му хора, които се броят на пръстите на едната ръка. Останалата му свита не е подозирала за завръщането му и е била шокирана от новината.

bgdnes.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!