В. Терзиев пак громи комунизма: “ужасяващо престъпление”. Фейсбук: Няма да пишеш така срещу мама, тате и дядо

Днес Европа почита паметта на жертвите на престъпленията на комунизма и нацизма. На нацизма и комунизма! Двете еднакво мракобесни идеологии в историята на човечеството. Няколко поколения са погубени от комунизма у нас, техните основни права са потъпкани и отнети, и насилствено е спряно развитието на една държава, която е била част от европейското семейство, имала е своите светли умове в науката, предприемачеството и политиката – всичко това е отнето, убито, потъпкано и безвъзвратно загубено за десетки години напред.

Това написа в своя фейсбук профил Васил Терзиев.

По думите му човешкият ум трудно осъзнава мащаба на това ужасяващо престъпление, чиито последствия усещаме и до днес.

“Няма да спра да казвам, че не приемам нито една от тоталитарните анти-човешки власти от миналото – нито комунистическата, нито нацистката. Свободата и справедливостта са единствените доминиращи ценности в нашето общество и трябва да бъдат пазени от посегателство и оскверняване, така че да гарантираме, че в България никой и никога повече няма да изпитва скръбта и болката, причинени от комунистическия режим в България”, заяви още Терзиев.

“Живецът на нашето общество и държава беше потъпкван в продължение на десетилетия, но виждаме, че отново се събужда и това ще бъде моята основна мисия – да работя за европейското, демократично бъдеще на нашата родина. Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма. Няма да ви забравим”, в заключение написа той.

Под поста на Терзиев за отрицателно време се изсипаха десетки коментари – някои в защита на неговото мнение, а други отричащи го. 

“Няма да пишеш така срещу мама, тате и дядо”, написа иронично продуцентът Виктор Димчев под поста на кандидата за кмет на София, издигнат от “Продължаваме промяната”.

Много потребители във фейсбук подкрепиха Терзиев, като в коментарите си му пожелаха успех, а някои дори го определиха като човек, “надминал своите предци”. Други обаче го нарекоха “нагъл”, а предците му заклеймиха като “убийци”:

“Снимката на стената, която си пуснал, имената изписани там като жертви на престъпния комунистически режим, нали осъзнаваш, че хората които са те създали и отгледали са отговорни за тях. Аз по-голяма наглост не съм виждала”, написа потребителка в социалната мрежа.

“Точно така! Заклейми родителите си и дядовците си и кажи в прав текст, че са убийци. Дори и децата и внуците на комунистите трябва да имате някакъв срам”, гласи друг коментар под поста.

24 часа

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!