Кристина на 39 години е била единствената жена на самолета на Пригожин / СНИМКИ

Преди полета тя е разказала на близките си, че по самолета е правен “краткотраен и непонятен ремонт” и се оплакала, че това ще забави много полета

Само една жена е имало на борда на самолета на Пригожин.

39-годишната стюардеса на самолета на Пригожин, който се разби предната вечер, Кристина Ядревская, е по-голямата сестра на заместник-прокурора на град Еманжелинск, Челябинска област, Евгений Распопов.

Източници на 74.RU разказват, че Кристина и Евгений са родени в Казахстан. Когато по-голямата сестра достигна възрастта да взема решения за бъдещия си живот, тя замина за столицата Москва.

„Тя винаги е имала силен характер“, каза нейн приятел.

– Тя отиде в Москва, за да постигне висоти, да изгради кариера, тя беше успешна.

Кристина започва да работи в бизнес авиацията.

А брат й Евгений по-късно напуска Казахстан, за да учи в Челябинск. Завършва Юридическия факултет, работи като следовател, след това се премества в прокуратурата, сега заема длъжността заместник-прокурор на Еманжелинск.

„Те тръгнаха по различни пътища, говореха малко, от време на време се обаждаха, виждаха се не повече от веднъж годишно, Кристина никога не идваше в Челябинск“, добави приятелят й.

Брат й не знаел, че сестра му е лети със самолета на Пригожин. Знаел само, че тя работи в бизнес самолети, които се отдават под наем на всеки, който може да си го позволи.

Малко преди трагедиятаКристина се оплакала на роднини за забавянето на заминаването.

Преди известно време тя се премести от Москва в Санкт Петербург и получи работа в компанията MNT Aero, работеше на договорна основа, на частен полет.

В деня на трагедията тя публикува в социалните мрежи снимка на закуската си и куфар с етикет Cabin.

Тази снимка беше публикувана от стюардеса сутринта на трагедията.

Според Flightradar24, услуга за проследяване на граждански самолети, самолетът се е „снишил рязко“. 

След като се изравни на височина от 28 хиляди фута (около 8,5 км – УНИАН) в 15:10 UTC (координирано универсално време, 18:10 киевско време), самолетът продължи да лети в хоризонтален полет с постоянна скорост до 15:19 UTC, след което вертикалната скорост пада рязко и самолетът се снишава за кратко, след което набира максимална надморска височина от 30 100 фута (9,1 км – УНИАН), преди да се спусне до височина от около 27 500 фута. 

Подобен “скок” беше повторен отново, а окончателните данни бяха получени в 15:20:14 UTC на височина около 6 км. 

В 18:19 местно време данните показват, че скоростта на снижаване на самолета е достигнала 2400 метра в минута, преди предаването на данни за надморската височина да спре. 

“Въпреки че самолетът не предавал информация за позицията, други данни като надморска височина, скорост, вертикална скорост и настройки на автопилота са предадени. Именно тези данни позволяват да получим някаква представа за последните моменти от полета”, се казва в блога на FlightRadar24. 


Самолетът Embraer на Пригожин се разби в сряда вечерта, 23 август, в района на Твер. На борда е имало трима пилоти и седем пътници, всички те са загинали, съобщават от Министерството на извънредните ситуации. Самолетът е изпълнявал полет от летище Шереметиево за Санкт Петербург. Евгений Пригожин е в списъка на пътниците, съобщава Росавиация. На място работят представители на силите на реда и Министерството на извънредните ситуации. SC образува наказателно дело.

Два месеца по-рано, на 23 юни, Евгений Пригожин прави опит за въоръжен бунт. Пригожин обвини Министерството на отбраната на Руската федерация в предполагаемото „нанасяне на удар от Министерството на отбраната на Русия по тиловите лагери на ЧВК „Вагнер“.

Министерството на отбраната официално опроверга думите му, но това не го спря, той изпрати своите бойци на тежка техника в Ростов и Москва.

Все още тече оглед на мястото.

На борда е бил и Дмитрий Уткин.

Именно 53-годишният Уткин е основал групата Вагнер , като собствената му позивна е Вагнер .  Уткин има четири ордена за храброст на Русия .

Според няколко новинарски издания Уткин е почитател на нацистка Германия и има множество нацистки татуировки, включително отличителни знаци на Schutzstaffel (SS) .  Съобщава се също, че Уткин се е наричал Вагнер на името на немския композитор Рихард Вагнер , тъй като творчеството му е било силно почитано от Адолф Хитлер и е било присвоено от нацистите. 

Членове на групата Вагнер казаха, че Уткин е родновер , вярващ в славянската родна вяра.

Уткин не се е появявал публично от 2016 г.

През юни 2017 г. САЩ наложиха санкции срещу Уткин като ръководител на Wagner Group.  През ноември 2017 г. RBK съобщи за назначаването на Уткин за главен изпълнителен директор на Concord Management and Consulting , управляващата компания на ресторантьорския холдинг, собственост на Евгений Пригожин ,който се смята за финансист на Wagner Group.  Bellingcat обаче твърди, че това е бил различен Дмитрий Уткин. 

През декември 2021 г. Съветът на Европейския съюз наложи ограничителни мерки срещу Уткин и други, свързани с групата Вагнер. Уткин беше обвинен, че е „отговорен за сериозни нарушения на човешките права , извършени от групата, които включват изтезания и извънсъдебни , бързи или произволни екзекуции и убийства“. 

Той беше санкциониран от правителствата на Нова Зеландия и Обединеното кралство във връзка с руското нахлуване в Украйна през 2022 г.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!