Денков: Нека политиците в парламента, вместо народа, да решат да махнат ли 3 март като национален празник

Премиерът Денков е против референдум за 3 март или 24 май като национален празник, защото това било политическо решение. Денков явно не знае, че над 2/3 от българите искат 3 март да остане на национален празник в календара ни.

„Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие -на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре.“ Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков.

„Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма“, посочи той.

„Виждате колко проблеми има в държавата. Тези, които пречат, без да обсъждаме в същината какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството“, коментира Денков.

Попитан дали е за или против референдум за промяна на националния празник, премиерът отговори: „Нека това да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание. Там е мястото за тази дискусия. Многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето“.

По повод случая със Мустафа Емин, съветник в политическия кабинет на министъра на отбраната, в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, Николай Денков каза: „Във всяка една ситуация от този тип трябва да завърши успешно проверката, за да е ясно какви са фактите. Не може на базата само на един Фейсбук профил, едно съобщение, да се правят крайни заключения и да се уволняват хора. Ако е вярно това, което пише в този пост, според мен съветникът трябва да си отиде. Но ако се окаже, че това е прикрита атака, което има някакви други цели, бих оставил министърът сам да реши какво ще направи“.

БТА

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!