Смазани до неузнаваемост: Мъж загина в катастрофа с кола на НСО с Кирил Петков и Найо Тицин

Автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, е катастрофирал край Аксаково до Варна. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на “Продължаваме Промяната”.

Днес в 17,30 часа на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство”, съобщават от партията.

“В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Полиция е пристигнала веднага, има пострадали”, допълват от ПП. Кирил Петков не е пострадал, нито шофьорът от НСО, обясниха от Националната служба за охрана.

Според информацията, с която до момента разполага службата, автомобилът на възрастните хора е отнел предимство на колата, в която е бил Петков, пише БТА.

Полиция е пристигнала веднага, има пострадали.  Шофьорът от НСО също е ранен. Пострадали са и двамата души в другата кола. Образувало се е задръстване в посока Добрич. Шофьорът на аудито, което е отнело предимството на джипа на Кирил Петков, е починал, съобщи БНР като се позова на информация от пожарната. Щети има и по двата автомобила.

Автомобилът, с който се е возил Кирил Петков, е нарушавал ограничението на скоростта, което в този участък е 60 км/ч, твърдят в социалните медии очевидци.

Пиарът на “Продължаваме промяната” Найо Тицин също е участвал в катастрофата, той се е возил с Петков в колата на НСО. Той разпространи снимка в социалните мрежи.

Като бивш министър-председател Кирил Петков има право да ползва транспорт от Националната служба за охрана в продължение на 4 години. Охраната му обаче бе снета. 

Припомняме, че тежкият инцидент стана на входа на Аксаково, община Варна, около 17:30 ч. Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В автомобила са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Именно водачът на другия автомобил е загиналият при ПТП-о.

Пострадала е и съпругата му, която е настанена в болница в тежко състояние. Освен Кирил Петков, в колата на НСО е пътувало и пресаташето на ПП Найо Тицин. И двамата са в добро състояние. Той публикува снимка във фейсбук профила си на размазаните коли. 

Междувременно от НСО излязоха с официална информация относно инцидента. Ето какво се казва в съобщението:

“Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял пътно-транспортно произшествие на входа на кв. „Аксаково“ във Варна. Автомобилът, в който се е намирало охранявано лице, се е движил на път с предимство, което е отнето от друг автомобил. При удара тежко пострадал е водачът на другия автомобил, който впоследствие е починал. Придружаващата го жена е в болнично заведение. Охраняваното лице и водачът на служебния автомобил на НСО не са пострадали. Националната служба за охрана оказва пълно съдействие на МВР и на компетентната Военно-окръжна прокуратура за изясняването на фактите и обстоятелствата около инцидента”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!