Всички дела срещу Тръмп бетонираха неговото влияние

Понеже днес много народ ще упражнява палци в писане на статуси за присъдата на Тръмп, да кажа няколко бързи работи.

Първо, присъдата не е окончателна и ще бъде обжалвана, разбира се. Това, че либерален прокурор в Ню Йорк повдига скалъпено обвинение и това, че либерално жури в Ню Йорк е поставило абсурдна присъда на републиканския кандидат за президент, не значи, че това е записано в камък. Тепърва има време този казус да се развива из съдилищата. Тук ефектът не е юридически, политически е. 

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Второ, наистина очевидно става дума за политически фарс. Целта е да се разколебаят нерешилите за кого да гласуват, както и да се попречи на Тръмп да пътува в кампанията, защото беше вързан да ходи на това абсурдно дело. Това допълнително намалява и възможностите на неговата кампания да фондонабира. Става дума за поставяне на множество малки пречки пред Тръмп с цел да го извадят служебно от надпреварата. В крайна сметка такова деяние като неговото, дори и да приемем, че се е случило, е в най-добрия случай административно нарушение. Става дума за сгрешено осчетоводяване на кампанийни разходи. Извинявайте, ама това е несериозно. Що били в графа Х, а не били в графа У. Глупости велики. Сравнете това с Байдън и връзките му с Китай и парите, които синът му прибираше от разни корпорации. Но за това дела няма да видите.

Трето, въпреки опитите на демократите да отвлекат вниманието на публиката с този фарс в Манхатън, ситуацията в щатите “бойни полета” е това, което ще реши вота. Докато в Ню Йорк либералите си играят на кой коя фактура как е бил осчетоводил, хиляди мигранти преминават незаконно ежедневно южната американска граница. Благодарение на далновидната политика на Грег Абът, губернатора на Тексас, както и неговия главен прокурор Кен Пакстън, Тексас започна да праща мигранти с автобуси до либералните градове по крайбрежията. Много е лесно да седиш в Ню Йорк и да казваш, че трябва да влизат мигрантите спокойно, докато ти жив мигрант не си видял. Благодарение на Абът великия щат Тексас за своя сметка реши да поправи тази географска несправедливост. В резултат на това цялата страна разбра колко е тежка кризата. За декември, например, в Щатите нелегално са влезли 300 000 души. Един Пловдив. Освен този провал на Байдън, другият, който вълнува избирателите, е икономическият. Байдън се провали в икономиката и американците добре си спомнят колко цъфтяща беше американската икономика при Тръмп. И докато кампанията на Тръмп се занимава с тези ключови въпроси, кампанията на Байдън военизира съдебната система и осъжда кандидат президент за… грешно осчетоводяване.

Четвърто, нека, моля, клавиатурните воини по нашите земно кълбета да се успокоят малко. Осъждането на Тръмп нито го дисквалифицира от надпреварата, нито ще го спре. Да, грозно е, да, създава трудности, но в края на деня става дума за един очевидно партизиран процес. Утре либералите може и да решат и в затвора да го вкарат за тази измишльотина. Но това не променя факта, че на Байдън ще му се наложи да се изправи срещу Тръмп през ноември.

До момента всичките тези дела срещу Тръмп само бетонираха неговото влияние в Републиканската партия и сред американския народ. Предстои да видим как ще се отрази присъдата, но според мен слуховете за политическата смърт на Доналд Тръмп са силно преувеличени, както би казал Марк Твен.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!