Георги Тошев: Класата има значение. Благодаря за музиката

Класата има значение

Четиримата членове на шведския поп квартет ABBA, които триумфираха на конкурса за песен на Евровизия през 1974 г. с песента “Waterloo”, днес получиха едно от най-престижните рицарски звания в Швеция от шведския крал Карл XVI Густав.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Орденът на Васа беше връчен за първи път от почти 50 години. Агнета Фалтског, Бьорн Улвеус, Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад ​​станаха „Командир от първи клас“ на ордена за „много изключителни усилия в шведския и международния музикален живот“.

Швеция има няколко ордена, включително Кралския орден на Серафим, който се присъжда на държавни глави и чуждестранни кралски особи, и Кралския орден на Полярната звезда, който се дава на чуждестранни граждани и лица без гражданство.

Кралският орден на Васа, който се дава като признание за личните усилия за Швеция или за шведските интереси, както и за успешното изпълнение на обществени задължения и задачи, беше в пасив до края на 2022 г., когато беше активиран отново, след като разпоредби отвориха кралските ордени за шведски отново граждани.

Достойнството, с което АBBA се сбогуваха със сцената заслужава респект.

Остаряването е неизбежен процес.

Важно е как оставаш в съзнанието на публиката.

Когато попитах преди години Фрида защо не се съберат, след като Ролинг Стоунс продължават да са на сцената, тя ми отговори:” Представяш ли си жени на моята и на Агнета възрастта да пеят Dancing Queen?!! За всичко си има време …”

Благодаря за музиката !

Георги Тошев