Заслужава ли или не?Паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър – общината не разрешава

Ирен Кривошиева е бясна, защото столична община не позволява издигането на паметник на Стефан Данаилов пред Народния театър.

Актрисата от “Хотел Централ” и “В името на народа” е взела присърце каузата с монумента, тъй като е майка на единствения син на покойния актьор и бивш министър на културата.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Синът ѝ Владимир Данаилов също се е подписал за създаването на паметник на покойния си баща, който приживе бе легенда на българския театър и кино.

“Комисията към СОС на два пъти взе грешно решение. Оттам настояват паметникът да е пред дома на Стефан в кв. “Лозенец”. Това е безумно! Редно е монументът да е пред Народния театър, където Стефан играеше приживе. 

Григор Вачков например никога не е бил част от трупата на Народния театър, а има негов бюст в градинката пред театъра”, споделя Ирен, цитирана от bgdnes.bg.

Идеята за паметник на Ламбо пред Народния се ражда през 2019 г., а за годишнината от смъртта му – на 27 ноември, миналата година Ирен Кривошиева внася писмо с предложението си в Народния театър.

Освен с него актрисата събра и много подписи от граждани, дали своето съгласие да има монумент в градинката пред Народния.

Факти бг