Майка му ли реши: Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в “Ергенът”

“Дами, вие сте перфектни, аз не съм”, каза ергенът Алек във видеообръщение към двете финалистки в предаването – Надежда и Магдалена. Той не избра нито едната, нито другата, но не им го каза лично, а чрез видео.

“Не очаквам разбиране от вас, защото аз самият не се разбирам в последните седмици”, каза още Алек. Той разказа, че в началото на предаването се е пошегувал какво ще стане, ако се влюби в повече от едно момиче. “Всички се смяха, но сега въобще не ми е смешно”, каза Алек. 

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Двете финалистки в предаването - Надежда и Магдалена
Двете финалистки в предаването – Надежда и Магдалена Снимка: Би Ти Ви

“Убеден съм, че в този момент не мога да взема категорично решение”, допълни той, като смая двете финалистки. И правилно, и грешно щяло да бъде решението му, ако избере едната. “Наистина ли един мъж може да бъде влюбен в две жени вдновременно. Отговорът според мен е не. Любовта не работи така”, каза Алек, като заяви, че е слаб и помоли двете жени да му простят. 

Но и двете останаха крайно разочаровани от решението му. Според Надежда той бил страхливец.

“Маги, теб мога да опиша само с една дума – класа”, се обърна той към 36-годишната участничка Магдалена. А към Надежда каза, че заслужава всичко добро. 

“Ти ли трябва да ми кажеш нещо?, попита уплашено Магдалена, когато двете с Надежда се оказаха сами на едно и също място, чакайки Алек на финала. “Не, и аз чакам като теб”, отговори Надежда малко преди водещият Наум Шопов да отиде при тях. “Ситуацията е неочаквана и за нас”, каза той, като дори не им обясни какво се случва. 

Въпреки че ергенът се “вълнуваше, че най-накрая ще може а изрази чувствата си свободно”, той реши да ги покаже чрез писмо, а не лично. 

Той не избра нито една от двете финалистки, въпреки че и с двете показваше близки отношения по време на цялото предаване. “От толкова прекрасни момичета, с които се запознах, изградих силна връзка с Магдалена и Надежда”, каза Алек във финалния епизод. Той описа Надежда като една да от най-прекрасните жени, които е срещал, както и, че тя е лъч светлина, винаги казва какво мисли и е естествена. Магдалена пък била за него изключителна жена, която показва изящност, класа и поведение на кралица, но вътре в себе си била фино, ранимо и прекрасно момиче. 

В последния епизод участничките се запознаха с  майката на Алек. Според нея обаче синът на Надежда е на сериозна възраст и може да промени отношенията им. Детето е на 7 и може да не приеме Алек като новия партньор на майка му.

“Не са млади момичета, а млади жени. Алек и той е млад мъж, но ми се струва много по-малък от тях”, каза майката на Алек във финалния епизод. Според сестра му обаче и двете са й направили добри впечатления. 

Алек Младенов беше категоричен, че скептицизмът на майка му по никакъв начин не е повлиял на решението му, тъй като в главата му не е имало друг финал, освен този, който се случи.

Третият сезон на любовното риалити приключи в четвъртък с неочакван финал, който остави зрителите и двете финалистки Магдалена и Надежда в недоумение. Той дори не им сподели лично решението си, че нито една от тях няма да получи така желания пръстен и обещанието му за вечна любов, а го направи посредством видео обръщение.

“Хората винаги имат мнение и аз нямам намерение да се боря срещу тях. Живея с изборите, които взимам”, заяви Алек при първото си тв гостуване в предаването “Преди обед” по bTV, допълвайки, че е спал спокойно, защото не е излъгал никого с празни обещания.

“Имах симпатии и към двете жени. В този свят бяхме само трима, няма други. Аз, Магдалена и Надежда, това е. Аз трябваше да преценя какъв мъж и човек искам да бъда оттук нататък. И си взех голям урок”, заяви още младият бизнесмен.

А по отношение на това дали се е замислил как двете финалистки биха се почувствали от ситуацията, в която ги е поставил, Алек заяви: “Аз съм влязъл там без очаквания. Всеки си носи отговорност за собственото емоционално здраве. Влязох сам и излязох сам с един много хубав житейски опит и не съм щастлив, че те са минали през такова емоционално преживяване. Прекалено много мислех за себе си. Но не съм подлъгал никого. Не съм казал, че взимам теб и после чао.”

Младенов за пореден път потвърди, че за него възрастовата разлика и фактът, че една жена може да има дете, не е от значение, ако той иска да бъде с нея. Така че това не са били пречки, заради които той не е избрал нито Маги, нито Надежда.

ТВ ергенът даде да се разбере, че е имал желанието, “ако някой ще изяде пешкира, да не са те двете.”

“Мнението на хората за мен е очаквано. Ако бях застанал, както е редно да се случи, не съм сигурен какъв щеше да бъде ефектът за дамите пред екрана. Джентълменът оставя жената до себе си над себе си, тя е приоритет, да е щастлива тя. Мъжът гледа себе си. Притежавам прекалено много джентълменство, защото се губя в другия човек”, заяви още той и допълни, че в шоуто всичко се е случило, както е трябвало да се случи.

Той намекна, че е потърсил Маги и Надежда след края на “Ергенът”, но не даде яснота как са се развили нещата.

“Не съжалявам, че влязох, не съжалявам за поведението си. Действах, както го чувствах на момента. Всичко се случи точно както трябваше. За мен важното е, че аз не съм дал фалшиви надежди на никого. Аз съм там да си взема макса и да усетя себе си на емоционално ниво. Стигайки до решението, което трябва да взема, за мен приоритет е какво искам аз”, обяви той.

24 часа