“Молете се на поп”, казва медсестра на семейство с дете с много висока температура в Монтана

Една медицинска сестра каза, че по-скоро трябва да се помоля на поп, отколкото на тях. Това сподели Станислава Колева, която на 28 май между 17:00 и 20:00 ч. завежда по спешност в болницата в Монтана 14-годишното си дете, което е с много висока температура. В Спешното отделение няма лекар, който да приеме детето и след три часа чакане семейството тръгва към София.

„Чакахме както отпред, така и вътре в болницата. Детското отделение беше пълно. Нямаше кой да ни приеме и кой да ни окаже първа помощ. Една медицинска сестра каза, че по-скоро трябва да се помоля на поп, отколкото на тях”, каза тя. Майката обясни, че дори и при обаждане на 112, линейката би откарала пациента отново в същото здравно заведение, тъй като държавната болница в Монтана е само една.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

По думите на Колева медицинска сестра казала, че от следващия път нямало да има кой да отвори Спешното отделение, защото служителите щели колективно да напуснат.

„В София личният лекар реагира. В Трета градска болница направиха снимка на белия дроб. Установен беше проблем със сърцето”, каза още майката. В момента детето било с по-ниска температура.

Жената обясни, че това не е единственият случай на липса на оказана помощ в болницата в Монтана, пише NOVA