Избраха Рая Назарян за председател на парламента с гласовете на ИТН

Рая Назарян от ГЕРБ бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание.

От 237 гласували, 131 бяха “за”, 66 “против” и 39 “въздържал се”.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Ето и първите думи на Назарян след избора:

Уважаеми колеги, уважаеми народни представители, на първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест и за полученото доверие. С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт.

Народното събрание, независимо от степента на обществено доверие е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт, и затова нашата обща отговорност и на всеки един народен представител, независимо от ролите на опозиция и управляващи, е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост.

И независимо от политическите си различия всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват но общоприетите разбирания за авторитети и достойнство.

Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия именно в тази посока и ще се придържа към тези принципи. На мен може да разчитате на диалогичност, на справедливост, на равнопоставеност и на безусловно спазване на Конституцията на Република България, законите и  правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!