МВР издирва 12-г. момче от Бургас. Дани е в неизвестност от 14 юни, но сигналът е подаден едва днес

Данаил Костадинов е в неизвестност от 14 юни

Полицията в Бургас активно издирва 12-годишното момче Данаил Костадинов, което е в неизвестност от 14 юни. Случаят бе докладван от Българската национална телевизия (БНТ), като от Министерството на вътрешните работи (МВР) заявиха, че имат предположения за местоположението на детето и се очаква скоро да бъде намерено.

Обстоятелства около изчезването

Детето живее в Бургас с разведени родители, които не поддържат контакт помежду си. Според информацията, майката е предполагала, че Данаил е при баща си. Когато обаче детето не отговаряло на телефонните обаждания, тя се свързала с бащата и установила, че той не е при него. Така става ясно, че детето е в неизвестност.

Действия на МВР

След подаването на сигнала днес, МВР незабавно започна издирвателна операция и има предположения за местоположението на момчето. От ведомството съобщават, че се надяват до няколко часа да намерят Данаил и да го върнат при родителите му.

Информация от майката

В личния си профил във Фейсбук майката на Данаил твърди, че детето е изчезнало от 14 юни, но сигналът в полицията е подаден едва днес. Това закъснение може да усложни издирвателните действия, но органите на реда са уверени, че ще се справят със задачата и ще намерят момчето.