Младеж с неочаквана добрина към дете, разплака го с постъпката си

Апетитни, хрупкави, желани – бързите храни са изключително вкусни са големи и малки, а именно малчуганите са едни от най-страстните им любители. Но често по различни причини родителите не жалаят да изпълнят желанието на децата, които остават разочаровани. Подобна е и следващата случка от Добрич, която имала и неочаквано продължение – сълзи на тъга за едно сторено добро.

Младеж почерпил непознато дете с цяло меню от верига за бързо хранене, защото момчето безуспешно се опитвало да убеди майка си да му купи лакомството. За ситуацията споделя майката на малчугана, която останала трогната от постъпката на непознатия младеж. Той мотивирал решението си с това, че просто желаел да направи добро някому.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Това дотолкова трогнало самото дете, че то се разплакало от факта, че някой избрал да похарчи парите си, за да зарадва някой непознат.

Жестът беше толкова неочакван, че дори не успяхме да благодарим както трябва! Младежът просто каза, че е искал да направи нещо добро за някого“, разказва Жени Ханзакова.

Вижте и целия ѝ разказ, споделен без намеса:

“Искам да изкажа голяма благодарност на момчето/младия мъж, който почерпа детето ми с меню в H******. Жестът беше толкова неочакван, че дори не успяхме да благодарим както трябва! Младежът просто каза, че е искал да направи нещо добро за някого. А ние искаме от сърце да му пожелаем да му се връща стократно прекрасният жест и да среща по пътя си прекрасни хора, като него самия

А след като момчето замина, моето дете се разплака. Попитах го: “Ето, видя ли какво е да плачеш от радост?”. А той: “Не плача от радост, а ми е тъжно за него, че той си даде парите! Какъв трябва да си, да купиш меню на непознато дете!” И продължи да плаче, докато не му казах, че момчето е добър човек, на когото доброто ще се върне и ние можем само най-искрено да му го пожелаем!”

Разказът за неочакваната добрина събира хиляди реакции за броени часове. Десетки са впечатлени от постъпката на младежа. Като изтъкват, че подобни жестове доказват, че добри хора има навсякъде, като надеждата, че милосърдието е сред нас е жива.

Вижте някои от коментарите на добричлии: “Не познавам момчето, нито майка му, но се прекланям пред тази майка, която е успяла да го възпита по този начин”, пише Емилия П.   “Може да има ден в живота на това момче в който ще получи отплата за доброто си сърце”, отбелязва Тодорка Д.   “Има хора и с добри сърца!”, коментира Марияна Д.   “Браво на момчето! Такива редки, за съжаление, жестове трябва да се поощряват!”, коментира жена.

Глас нюз бг