Освиркаха Род Стюарт в Германия, след като издигна украинското знаме и наруга Путин / ВИДЕО

Род Стюарт беше освиркан, когато снимки на президента на Украйна Володимир Зеленски бяха показани на негов концерт в Германия. 79-годишният певец, който се обяви против руската инвазия в Украйна, свиреше в “Куотърбек Имобилиен Арена” в Лайпциг в петък.

Преди да изпълни своя хит от 1991 г. “Rhythm Of My Heart” – който той нарича военна песен и е посветил на Киев в последните си концерти – украинският флаг беше прожектиран на екрана зад Род. След това бяха показани изображения на Зеленски, което предизвика силни освирквания и викове от тълпата.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

Певецът, облечен в искрящо синьо сако върху жълта риза, след това заяви „Майната му на Путин!“ преди да започне изпълнението си на хита от 1991 г.

Видеоклипове от социалните медии показват как публиката се подиграва, докато сър Род поздравява украинския президент.

Певецът редовно осъжда Русия от 2022 г. насам, а наскоро дори обиди Владимир Путин по време на интервю за Sky News.

През октомври 2022 г. сър Род също разкри, че е наел и обзавел дом за семейство от седем украински бежанци.

„Думите не могат да опишат това, което виждаме“, каза той пред Daily Mirror тогава. „Бомбардирането на невинни деца, бомбардирането на болници и детски площадки. Като всички останали, ние бяхме напълно извън себе си. Не го пожелавам на никого. Това е зло, чисто зло.”

Хладният прием на възгледите на британския певец изглежда е бил израз на нарастващо безпокойство в източната част на Германия относно подкрепата на Запада за Киев и конфронтацията с Русия. Дори основните политически лидери настояват за мирно споразумение, пише от The Times.

„Стюарт заема пози, танцува, влага всичко в гласа си – но публиката вече не ръкопляска“, пише критикът. „Връзката със сцената е прекъсната, откакто Стюарт започна песента с думите „Върви по дяволите Путин“, пише музикален критик от вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“.

Източници: vesti.bg, “Труд”