Сериозно ли?! Розов делфин се появи по Черноморието ни / СНИМКИ

Снимки на розов делфин изумиха мрежата. Морският бозайник с необичаен цвят и изключително качество на кадрите се появи в несебърска група във Facebook. Фотосите предизвикаха вълна от възмущение. За кратко време се събраха близо 2000 реакции и над 100 коментара. Първоначално гледката е придружена с текст: “Красота във водите на Черно море! Сниман вчера край Маслен нос“.

Малко по-късно лъсна и истината.

'); break case width < 728: document.write(''); break default: document.write(''); break }

„Всъщност са генерирани с изкуствен интелект AI. Като такива, ще ги приемем просто като красиво произведение на изкуството,“ пишат администраторите.

Оказва се, че само преди дни в социалната мрежа “X” са били публикувани абсолютно същите кадри. Информацията гласи, че делфините са забелязани на брега в Северна Каролина. Дали това е истината, едва ли.

Rare pink Dolphin spotted off the coast of North Carolina! pic.twitter.com/qTQQCgZvU3 — Facts matter (@1800factsmatter) June 18, 2024

„Да бе, а това е от вчера на южния плаж,“ коментира потребите и сподели снимка на пингвин.

„Хора, вярно е! Час по-рано една русалка го разхождаше ,може би ги е изтървала и сега го търси!,“ шегуват се още.

„Розовите делфини живеят в сладка вода в река Амазонка. Няма как да е в солена вода и то в Черно море.“

„Напротив, НЕ Е произведение на изкуството, щом е генерирано с ИИ! Човешкият фактор е задал няколко команди на компютъра, докато си е правил кафето, примерно. Това не го прави нито автор, още по малко творец! Генерирането на лайкове не придава никаква стойност.“

„Толкова отблизо сте го снимали… как не ви е намигнал даже, не знам.“

Глас нюз бг