Дъщерите на Стоичков, Сираков, Костадинов и Боримиров на годишнина от САЩ’94 / СНИМКИ

Снимка Facebook профил на Илиана Раева

От ляво на дясно: Джулия Боримирова, Виолета Сиракова, Кристина Стоичков, Славея Сиракова, Михаела (Мика) Стоичков, Катрин Боримирова

Фондация ”Футбол 94″ събра звездите от полуфиналите на Мондиала в САЩ през 1994 г., а съпругите и дъщерите на спортистите успяха да оберат овациите.

Учредителното събитие на фондацията се състоя на 16 юли 2024 г., като идеята зад основаването ѝ e да окаже помощ на спортисти и деца в неравностойно положение.

След събитието Илиана Раева, президент на федерацията по художествена гимнастика и съпруга на един от героите в Лято`94 Наско Сираков, публикува снимки в социалните мрежи.

”Дъщерите на Боримиров, Сираков, Стоичков и Костадинов!”, гласи една от тях.

30 години след еуфорията по българските улици заради историческото четвърто място на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, героите от Пеневата чета се събраха на едно място за специален търг. Той беше организиран от фондация „Национали 94“, която е основана от легендарния отбор, постигнал най-големия успех досега на голям футболен форум.

На срещата присъстваха множество известни личности, които събраха 450 000 лева за благотворителност. Беше организиран специален търг, в който се продаваха фланелки, като най-скъпата бе тази на Христо Стоичков. Тениската, с която Камата вкара два гола за първата победа на България на световни финали срещу Гърция, бе на стойност 100 000 лева. След това носителят на „Златната топка“ допринесе с още 100 000 лева, които бяха дадени за друга негова фланелка, с която вкарва гол във вратата на Аржентина за победата с 2:0. Футболните обувки на Камата пък бяха продадени за „скромните“ 60 000 лева. С тях той вкарва два гола за успеха над Гърция.

В търга бяха разиграни още множество артикули, включително подписана от играчите топка от САЩ’94, фланелки на Красимир Балъков, обувки на Йордан Лечков, бутонки на Даниел Боримиров, специален плакет със снимки на всички футболисти от Мондиала в Америка, екип на резервния вратар Пламен Николов и много други.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!