Стотици хора изпратиха полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас, колеги в страната им отдадоха почит / СНИМКИ

Със сведени глави, вой на сирени от полицейски автомобили и тъга в очите стартира церемонията по изпращането в последния им път на двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

Стотици хора се отдадоха почит на смелите мъже. Близки, приятели и колеги се събраха пред траурната зала на Гробищния парк в Бургас, за да се поклонят пред тях.

На поклонението присъстваха също президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, областният управител Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, като и служители на МВР и прокуратурата.


Снимки: Флагман.бг

“Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите”, посочи още държавният глава.

Както ви съобщихме, служителите на МВР в цялата страна почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите полицаи и Атанас Градев и Йордан Илиев. Така те изразиха признателност към колегите, които достойно изпълниха професионалния си дълг, и съпричастност към близките им.

Служители от МВР в цялата страна отдадоха чест почит към паметта на двамата загинали колеги от Бургас.

В Пловдив засвидетелстваха съпричастност към мъката на техните близки, запазвайки минута мълчание точно в 13:00 часа на няколко места в областта.

В Пловдив униформените почетоха свои колеги на бул. “Шести септември”. Както и на изхода на Карлово в посока Пловдив, предаде репортер на GlasNews.bg.

Почест към отишлите си без време, но геройски изпълнили служебния си дълг, огнеборците отдадоха с минута мълчание пред пожарните автомобили с включени сирени и маяци.

В Асеновград патрули отдадоха почит до черквата Св. Атанасии на кръговото кръстовище между ул. “В. Левски” и ул. “Цар Иван Асен”. В Карлово униформени също сведоха глави.

Както е известно,  Йордан Илиев (31 г.) и Атанас Градев (43 г.) загубиха живота си вчера сутринта на кръстовище „Трапезица“, след като автобус, превозващ мигранти, блъсна патрулката, в която са се намирали.

Илиев, 31 г., е бил старши полицай в сектор “Охранителна полиция” към Първо районно управление в Бургас. Служил е в системата на МВР седем години. Три пъти е награждаван за проявен героизъм, скоро е трябвало да мине на по висока длъжност в “Криминална полиция” 

Атанас Градев, 43 г., е бил командир на отделение в сектор “Охранителна полиция” към Първо районно управление – Бургас. Имал е 18 години стаж. Също награждаван и без нито наказание.

Глас нюз бг

Валентин Георгиев

Recent Posts

“Метео Балканс” биха тревога: Идва “Царево 2” с 400 литра на квадрат и възможна евакуация

Изключително тревожно предупреждение направиха синоптиците любители от Метео Балканс. През следващите 48 часа, синоптичната обстановка…

12 hours ago

СКОК ОТ СТРАТОСФЕРАТА

На 28 август 1966 година военният парашутист Чавдар Джуров, син на министъра на народната отбрана,…

12 hours ago

Всички собственици на жилища са уведомени за срока за нотариалните актове в кадастъра

ИМА ЛИ ГЛОБИ ЗА НЕПРЕДОСТАВЯНЕ НА НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ? Това е един най-често задаваните въпроси до…

13 hours ago

Певицата Диона след скандала: Явно аз съм проблемът на държавата, много засегнали се моралисти

"Поради огромните нападки срещу мен, реших днес да докажа и покажа позицията си по въпроса.…

13 hours ago

Емил Василев: Созопол вече е напълно унищожен град

Созопол е напълно унищожен град.  Аз съм от едно поколение, което помни как от Харманите…

14 hours ago

Предават Павел Дуров на съд, брат му също ще бъде арестуван

Френско-руският милиардер Павел Дуров, шефът на платформата за криптирани съобщения Telegram напусна полицейския арест и…

15 hours ago