Борисов: Знаех за “Магнитски” предварително, 3 пъти за седмица бях в американското посолство

Аз знаех за списъка “Магнитски” доста преди да излезе. Бях няколко дни в американското посолство. Два пъти се видях и с Джим О’ Брайън. С начина, по който вървим днес, няма да има правителство. Този път ще стана депутат!”, Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Аз съм човек, който не обича да говори за срещите си, но за да спра спекулациите – знаех за „Магнитски“ преди това, бях в сряда, петък и понеделник в американското посолство, защото имаме много партньорски неща да свършим.

„Структурите ни отказаха коалиция с БСП. Считат, че с партията на Промяната и ДБ, и ДПС слагат, ще е най-устойчивата евроатлантическа коалиция, която няма да даде на държавата да мръдне в никаква посока. Конституционно мнозинство, ясно управление, проевропейско, пронатовско“, подчерта Борисов.

Аз съм против импийчмънт на президента Румен Радев. Те си го избраха, ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България.

Затова, ако искат импийчмънт, да направим правителство. Тогава президентът ще си е президент, а ние ще управляваме“, каза още Борисов.

Две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние загубихме шанса за Еврозоната. Днешният ден ни дава две новини. Не се справят с границите. Преди две години България беше сочена за пример в справянето с нелегалната миграция. Протестът започна, когато България бе приета в Европейския банков съюз. Говоря само факти. Под мое ръководство ние изпълнихме всички технически критерии и ни се отвори вратата към еврозоната. Затова се казва “чакалня”, подчерта  Борисов.

Той коментира новината за намерените около 40 мигранти край Лукорско и пресконференцията на финансовия министър за отлагането на влизането на България в еврозоната.

Горанов си подаде оставката, не е бил в листите на ГЕРБ, коментира Борисов списъкът “Магнитски”.

Защо две години, докато ГЕРБ беше в изолация, те не си приеха законите, попита риторично Борисов. Той имаше предвид това, че отлагането за еврозоната е заради неприети 4 законопроекта.

“Аз съм вярващ човек в Господ, той днес все едно, че ми дава възможност да опровергавам всички лъжи. Депутатите на ПП и ДБ бойкотираха комисията за пране на пари. Кое е по-важното? Две години не намериха време да променят тези закони. Останаха два дни и хвърлиха вината върху ГЕРБ. Това са хора, които говорят неистини. Няма да го търпя! Асен Василев две години помпаше инфлацията! Той работеше целенасочено да не влезем в еврозоната, всичко останало са приказки“, заяви Бойко Борисов в студиото на БТВ.

Валентин Георгиев

Recent Posts

4 години разлика: Вижте язовир “Студен кладенец” сега и тогава / СНИМКИ

Кадър Деси Кузманова, Метео Балканс и Тодор Тодоров Снимки от най-дългият въжен мост Лисиците и язовир Студен кладенец…

1 hour ago

Катето Евро вече нарича съпругата на синчето г-жа Кадиева! Пуснаха още снимки от сватбата

Катето Евро вече се обръща към снаха си Ивелина Чоева с ”госпожо Кадиева”, научи Lupa.bg.…

15 hours ago

ПП си искат ЛГБТ пропагандата в училищата, внасят поправка в закона за отмяна на забраната

„Продължаваме Промяната” внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното…

16 hours ago

Огромен пожар бушува в центъра на Бургас, чуват се гърмежи, тече евакуация / ВИДЕО

Огромен пожар бушува в този момент на ул. „Климент Охридски“ 25 над Държавната опера, предава…

16 hours ago

Транзитът на руски петрол към ЕС през украинската част на петролопровода “Дружба” се удвои

Нефтопроводът "Дружба" Транспортирането на руски петрол през украинския участък от петролопровода „Дружба“ се удвои през…

18 hours ago