Двойното самоубийство в „Люлин“ се заплита! Версиите за гей афера и наркодилъри отпаднаха

Драмата с двойното самоубийство в „Люлин“ се заплита! Полетелите от осмия етаж на блок млади мъже нито са наркомани, нито са гейове, каквито версии се появиха в опит да се обяснят нелепите смърти!

В това са категорични близките и роднините на двете момчета. Телата на 26-годишния Илия и 19-годишния Веско бяха открити от съседи около 3,30 ч. сутринта на 2 август. Първоначално по медиите се появиха версии, че двамата са имали гей връзка и са били забъркани с наркотици. Появиха се дори и „информации“, че починалите са били наркодилъри, в които няма абсолютно нищо вярно.

Истината е съвсем различна, разкриват близки на момчетата пред  вестник „България Днес“.

Двамата младежи са имали доходоносна работа. Илия и Веско са се занимавали с поставяне на соларни панели на различни сгради. Двамата са наели апартамента в „Люлин“, за да могат да са близо до обектите, на които работят.  Тяхната смърт продължава да бъде пълна мистерия, а близките им нямат никаква идея каква може да е причината за фаталния полет. Двамата не са имали финансови проблеми и мотиви за самоубийство, което води до много въпросителни за смъртта им.

„Нито пият алкохол, нито пушат – разказва Сашо Димитров, вуйчо на Илия. – Дори и кафета не пиеха, само натурални сокове и вода. Изкарваха си добри пари от работата, нямали са проблеми. Илия много обичаше да ходи на фитнес. Бачкаха и спортуваха.“

Версията за гей афера тотално се опровергава от близките на двамата млади мъже. 26-годишният Илия оставя жена и две малки деца – момченце на 3 години и и момиченце на 6. Те живеят във врачанското село Голямо Пещене, докато другият загинал – 19-годишният Веско, е от Банкя.

В неделя Илия бе изпратен в последния си път в Голямо Пещене, като на погребението на момчето се събра почти цялото село.

Разследващите и криминалистите не са открили никаква дрога, нито следи от наркотици в апартамента, от който паднаха Илия и Веско на 2 август през нощта. Това подкрепя разказаното от вуйчото на Илия.

„В медийното пространство се изписаха всякакви неприятни неща за двете момчета. Били са гейове, били са надрусани и тем подобни неща, които са само и единствено гнусни спекулации. Няма грам истина в това! Никой дори не се е обадил да провери докъде е разследването и дали наистина е намерена дрога!“ Това разказа източникът ни, който е запознат с разследването от Софийската районна прокуратура.

По официална информация от правната институция към момента са разпитани множество свидетели, но за съжаление няма такива, които са видели самото падане. Това от своя страна затруднява разследването. Огледите на апартамента, от който полетяха Илия и Веско, вече са приключили. В момента се очакват резултатите от аутопсиите на двете тела, токсикологични анализи и други назначени съдебни експертизи, които евентуално да дадат светлина на случая.

Източникът ни в редиците на прокуратурата казва, че резултатите не се очакват скоро, тъй като не са много лекарите, които извършват такъв тип изследвания. Малко са, а и в момента е отпускарски сезон. Повечето са на почивки и нещата ще се забавят известно време.

Говорителят на Софийската районна прокуратура Мадлен Шишманова обясни и объркването заради члена, по който се разследва.

„В момента разследването все още тече. Към момента нищо не сочи да има друг замесен, тоест да са убити или склонени към самоубийство. Тук идва едно объркване заради члена, по който се разследва. Винаги, всички самоубийства се разследват по члена, който гласи – „склоняване към самоубийство“. Това просто е единственият член, по който може да се действа. Той е много стар, на десетки години и не е променян или допълван от миналия век. Тук идва и това объркване с думата „склоняване“. Това не означава, че смятаме или имаме доказателства, че трето лице е склонило двете момчета да се самоубият. Напротив, към момента няма такива данни.“ Това поясни Мадлен Шишманова.

По неофициална информация разследващите нямат никаква идея каква може да е причината за двойното самоубийство. Една от версиите е, че е възможно да е инцидент, но това предстои да стане ясно в следващите месеци.

Валентин Георгиев

Recent Posts

От сараите в “Бояна” ДПС поиска намеса на президента, премиера и вътрешния министър: Неизвестни изнасят покъщнина и документи на Доган

Членове на ДПС, приближени до почетния председател Ахмед Доган, направиха изявление пред имота, в който…

22 mins ago

Трагедията е голяма! Ето го Десислав, който успя да спаси сина си от водовъртеж в Места, но сам загина в него

7-годишно момченце и 10-годишната му сестра подават сигнал за смъртта на баща си. Трагичният инцидент…

43 mins ago

Войната в ДПС ескалира: Данаил Папазов гони Ахмед Доган от сараите в “Бояна” и Росенец

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пребивава без основание в "сараите" в "Бояна" и Росенец…

2 hours ago

Честито! Първото предизборно обещание на ГЕРБ: Магистралите стават платени

ГЕРБ има намерение да направи магистралите в България платени. Това обяви днес лидерът на партията…

6 hours ago

През нощта: Глобиха жена, легнала на задната седалка без колан, чуди се защо

Интересен казус предизвика сериозна дискусия в социалната мрежа. Варненка сподели, че е глобена, защото е…

7 hours ago

Обмислят дали да въведат извънредни мерки заради западнонилската треска в София, има двама починали

Столичната комисия за борба със зооантропонозите ще заседава извънредно днес по заповед на директора на…

8 hours ago