Слави Василев: Ще ви разкажа за първата среща между Кирил Петков и Борисов, организирана с помощта на Алексей Петров

По случай първия парламентарен ден ще ви разкажа следната история, свързана с формирането на настоящото правителство

От добре информирани източници знам, че първата среща между Кирил Петков и Бойко Борисов, организирана впрочем с помощта на Алексей Петров, както правилно се твърди, се е състояла в Самоковския манастир. На срещата двамата си говорят. Представете си, че Кирил Петков започва разговора питайки Борисов дали има още записи от видеото с парапета. Само разсъждавам, нали. Борисов му отговоря типично в негов стил: “не е важно дали имам, а дали не си се изложил”. Пак разсъждавам, ей така. Видеата са направени от собственик на апаратаменти, който ги отдава чрез “Airbnb”, а апартаментът, където е заснета една част от случващото се, е бил – отново плод да мое разсъждение – ползван от “Продължаваме промяната” като офис.

След тази среща, в която арестуващият и арестувания са си говорили, може само да предполагаме, нали, за какво – Кирил Петков обръща палачинката. Това вече съвсем ясно се вижда в разговора от знаменития звуков файл, който излиза на бял свят благодарение на Радостин Василев, за което отново го поздравявам. В този разгорор, интелектуалният колос, властелинът на българската граматика – не кой да е, а самият Кирил Петков, започва пламенно да убеждава своя актив, част от който е, меко казано, учуден, че трябва да направят тъкмо обратното на това, в което са се клели. Президентът, разбира се, поема ролята на врага.

Обилно се ползва и руският наратив, за да се убедят множеството гласоподаватели на ПП за “истирическата мисия да се борят с руското влияние и пропаганда”, а не да мислят за очевидното – че ще направят точно обратното на това, което са обещавали никога да не правя – кабинет с Борисов. Не само с Борисов. Кабинетът ще бъде подкрепен, за разкош, и от самия Пеевски! А, добре е, нали?

Впрочем – с един куршум, два заека. Хем ги потупват по рамото в посолствоТО, хем втвърдяват електоралните нагласи в тяхна ползва, нали, защото “свестните”, младите, тези които са завършили в най-добрите западни университети, са единствените, които могат да бъдат гаранта, че България няма да “завие на изток”. И хората ръкопляскат, ръкопляскат. Ще сменяме химна, ще сменяме Трети март, ще сменим всичко бе, хора!

Всички изводи за срещата в Самоковския манастир, за предполагаемите разговори, плод на моите разсъждения, оставям на вас.

Слави Василев, политолог

Валентин Георгиев

Recent Posts

Катето Евро вече нарича съпругата на синчето г-жа Кадиева! Пуснаха още снимки от сватбата

Катето Евро вече се обръща към снаха си Ивелина Чоева с ”госпожо Кадиева”, научи Lupa.bg.…

12 hours ago

ПП си искат ЛГБТ пропагандата в училищата, внасят поправка в закона за отмяна на забраната

„Продължаваме Промяната” внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното…

13 hours ago

Огромен пожар бушува в центъра на Бургас, чуват се гърмежи, тече евакуация / ВИДЕО

Огромен пожар бушува в този момент на ул. „Климент Охридски“ 25 над Държавната опера, предава…

13 hours ago

Транзитът на руски петрол към ЕС през украинската част на петролопровода “Дружба” се удвои

Нефтопроводът "Дружба" Транспортирането на руски петрол през украинския участък от петролопровода „Дружба“ се удвои през…

15 hours ago

Киро Шиндлера пак стана за смях, изтри поста си / СНИМКИ

Кирил Петков разбра каква глупост е написал и се поправи. "Списъкът на Шиндлер" от едноименния…

19 hours ago

В офисите на А1, “Виваком” и “Йетел” скочиха срещу “въртенето на мониторите” за договорите

Обръщането на монитора на служителя не е най-удобния вариант при сключване на договори в офисите…

19 hours ago