Ат. Атанасов от ДБ призна, че е ял от извратената торта. Цънцарова: “Главичка или краченце?”

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов най-после призна пред БТВ, че неговата парламентарна група управлява заедно с ГЕРБ-СДС и ДПС. Той посочи, че ГЕРБ и ДПС нямат мнозинство, но въпреки това управляват заедно с формациите на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Според Атанасов Пеевски води предизборна кампания вътре в ДПС и затова бил толкова хиперактивен в Партийния дом. Все още не е обсъждан въпросът дали при ротацията в началото на март месец ще има министри на ДПС.

Вътрешният министър Калин Стоянов ще е министър до ротацията и след това ще се прецени дали да остане на поста или не. Здравният министър проф. Христо Хинков засега също остава ресорен министър. Атанасов е сигурен, че ще намери политическа подкрепа за радикална промяна в службите.

“Има идея да стана конституционен съдия, но не знам дали там ми е мястото”, каза още Атанасов. Той допълни, че е готов да помогне, ако го потърсят за министър.

Атанас Атанасов каза още, че на коледното парти на ПП-ДБ е ял от тортата, украсена със отрязана детска глава и разчленени части от човешко тяло, наподобяващи на разрязания Паметник на съветската армия.

На въпрос на водещата Цънцарова как е минало коледното парти на неговата партия и дали е хапнал от тортата, той отговори: “Да, разбира се, че ще си хапна от тортата”. 

На следващия въпрос “Главичка или краченце?” той отговори гневно: “Как може да се опошлява така? Това е проява на безсилие. Не остана време да коментираме темата с МОЧА – монумента на окупационната червена армия. Толкова години го чакахме това нещо да се случи – да бъде свален този паметник. И понеже нямаше никакъв начин, по който да се противопоставят, се чудят с такова дребнотемие да опошляват темата”.

Атанасов е сигурен, че ще намери политическа подкрепа за радикална промяна в службите.

“Президентът Румен Радев пресолява супата с атаките си срещу промените в Конституцията”, коментира Атанасов критиките на държавния глава по повод ремонта на Основния закон. Атанасов е разочарован, че президентът Румен Радев не е казал нито една добра дума за правителството.

Атанасов посочи още, че след промените в Конституцията и приемането на Бюджет 2024, сглобката ще започне с регулаторите и съдебните закони. Сглобката не се притеснява от промените в Основния закон и те не правят прокуратурата политически зависима, а отчетна и работеща, коментира Атанас Атанасов.

Валентин Георгиев

Recent Posts

“Метео Балканс” биха тревога: Идва “Царево 2” с 400 литра на квадрат и възможна евакуация

Изключително тревожно предупреждение направиха синоптиците любители от Метео Балканс. През следващите 48 часа, синоптичната обстановка…

11 hours ago

СКОК ОТ СТРАТОСФЕРАТА

На 28 август 1966 година военният парашутист Чавдар Джуров, син на министъра на народната отбрана,…

11 hours ago

Всички собственици на жилища са уведомени за срока за нотариалните актове в кадастъра

ИМА ЛИ ГЛОБИ ЗА НЕПРЕДОСТАВЯНЕ НА НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ? Това е един най-често задаваните въпроси до…

11 hours ago

Певицата Диона след скандала: Явно аз съм проблемът на държавата, много засегнали се моралисти

"Поради огромните нападки срещу мен, реших днес да докажа и покажа позицията си по въпроса.…

11 hours ago

Емил Василев: Созопол вече е напълно унищожен град

Созопол е напълно унищожен град.  Аз съм от едно поколение, което помни как от Харманите…

12 hours ago

Предават Павел Дуров на съд, брат му също ще бъде арестуван

Френско-руският милиардер Павел Дуров, шефът на платформата за криптирани съобщения Telegram напусна полицейския арест и…

13 hours ago