Майката на малтретираното 5-годишно дете остава на свобода, пастрокът е в ареста

Обезобразеното момченце все още е в болница, след като претърпя операция

Майката, обвинена в малтретиране на 5-годишния си син, остава на свобода. Това реши съдът в Пловдив. Това стана, въпреки искането на Прокуратурата тя да получи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратите обаче продължиха ареста на мъжа, с когото майката живее. Той също е обвинен в нанасяне на телесни повреди на детето.

По-рано обвинението представи три нови доказателства – протокол от нов разпит на майката, протокол от оглед на жилището, където е извършено насилието над детето, както и съдебно-медицинска експертиза за наркотичните вещества, съобщава NOVA.

Обезобразеното момченце все още е в болница, след като претърпя операция. То е под полицейска защита и социална закрила. Биологичният му баща се завърна от чужбина. Той поиска да поеме изцяло грижите за него.

Пловдивчанинът Петър Чернев, задържан за насилие над 5-годишното дете на приятелката си Стела Алексиева, бил изключително агресивен и наричал собствената си дъщеря “малка к*рва”.

Това съобщи пред Пловдивския окръжен съд адвокатката на Алексиева Росица Драгинова.  Майката и пастрокът бяха задържани след подаден на 9 януари сигнал, че синът й Адриян е малтретиран. При прегледите беше установено, че 15 кв. см от кожата на главата на малкото дете липсват, а по цялото му тяло има още травми. То беше оперирано успешно, за него се грижат социалните, а и баща му се върна от Германия, където работи. 

При разпитите си Петър и Стела се обвинявали взаимно и всеки твърдял, че другият е удрял и тормозил детето. Живеещата на горния етаж съседка Елена Танчева обаче разказала, че когато чула викове и крясъци и плач на дете от банята, разпознала гласа на Петър Чернев, но не чула и жена да участва в скандала.

Стела Алексиева крие лицето си в съда.

“Чернев признава, че е удрял шамари на детето и веднъж го хванал за краката и го хвърлил на леглото, но не и за травмата по главата. Прокуратурата го обрисува като зъл и черен човек, а той не е такъв”, заяви адвокатът му Йордан Давчев. Пастрокът е осъждан за дрога – марихуана и амфетамин, при огледа в жилището му след ареста отново са открити наркотици и предстои повдигането на още обвинения. “Осъждан е за марихуана за 5 лв. и амфетамини за 10 лв. и някакви стотинки. Това са смешни неща, целта е да бъде изкаран злодей”, допълни Давчев.

Прокурорът Костадин Паскалев обаче намекна и за закани за сексуално насилие върху Адриян и майка му.  Още след ареста на Чернев стана ясно, че той е снимал на клипове тормоза над детето и на кадрите то е голо. Той заплашвал с убийство – както Стела и Адриян, така и бившата си партньорка и дъщеря им.  Заканвал се дори на бившия мъж на Стела.

“Вината на Стела Алексиева е, че тя останала до последно с този мъж. Иначе тя е грижовна майка”, каза адвокатката й Росица Драгинова. 

В крайна сметка с окончателно определение Окръжният съд в Пловдив постанови постоянен арест за Чернев и “подписка” за Алексиева. 

Валентин Георгиев

Recent Posts

ООН изрази “дълбоко безпокойство” от забраната на ЛГБТ пропагандата в българското училище

Дълбоко сме обезпокоени от подписването на законовата поправка в България, с която се забранява обсъждането…

8 hours ago

Адвокатът на Вълка: “Ма, кредита от около 150 млн. лв. не е проблем на Румен Гайтански, това е проблем на банката”

"Истината е, че Румен Гайтански вчера сутринта се свърза с разследващите инспектори от Комисията за…

10 hours ago

Край с един от най-големите млечни заводи в България, стотици отиват на борсата

Oĸoнчaтeлнo e билa пpeĸpaтeнa дeйнocттa нa eдин oт гoлeмитe млeчни зaвoди y нac - тoзи…

10 hours ago

Доц. Атанас Мангъров бие тревога: СЗО се опитва да ни вкара в същия филм като този с COVID

Производителите на ваксини точат лиги, смята той За маймунската шарка няма ваксина. За нея могат…

13 hours ago

Докато мечтае за колело: 8-годишният Гого намери и върна изгубен портфейл с 1000 лв.

Момчето живее в семейство с 6 деца Осемгодишно дете от ямболското село Завой намери и…

13 hours ago

Кой е мухльо и кой е пияница, “разискват” депутати в кулоарите на НС в последния ден преди ваканцията / ВИДЕО

Наложи се охраната от НСО да се намеси, за да няма и физическа саморазправа За…

14 hours ago