Categories: НовиниСвят

Принц, президенти, актьори, магьосник и физик – кой и защо е в списъка на Джефри Епстийн

Клинтън ги харесва млади, казал самоубилият се финансист на една от жертвите си

Засекретени досега документи, свързани с Джефри Епстийн, бяха публикувани късно в сряда от Федералния окръжен съд в Манхатън, съобщи “Ню Йорк Таймс”. Финансистът се самоуби през 2019 г. преди съдебния процес срещу него по обвинения за трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Противно на очакванията обаче в публикуваните страници няма имена на известни хора, които са искали секс с малолетни и непълнолетни момичета. Документите по-скоро хвърлят светлина върху връзките на Епстийн с влиятелни фигури. Сред тях са бившите президенти на САЩ Доналд Тръмп и Бил Клинтън, както и черната овца на британското кралско семейство – принц Андрю.

Решението на съдия Лорета Преска за 45-те документа е свързано с делото на Гилейн Максуел – половинката на Епстийн, която в момента излежава 20-годишна присъда за съучастие – тя е вербувала младите момичета. Максуел не се призна за виновна, като адвокатите ѝ обжалват присъдата.

Сред 900-те страници присъстват над 100 имена. Те обаче не са “клиентският лист” на Епстийн. В показания от 2016 г. Йохана Сьоберг – предполагаема жертва на трафика на млади момичета към острова на Епстийн – Малкия Сейнт Джеймс, тя разказва за някои от случките там.

“Веднъж той каза, че Клинтън ги харесва млади, имайки предвид момичетата”, посочва Сьоберг за разговор с Епстийн, докато пътуват с частния му самолет. Тогава те правят непланирана спирка в Атлантик Сити, Ню Джърси.

“Джефри каза: Чудесно, ще се обадим на Тръмп”,

твърди още тя, като според разказа ѝ Епстийн е искал да посетят казиното на бившия президент.

Според Сьоберг при запознанството си със сина на кралица Елизабет II тя е била принудена да стои в скута му, докато той я опипвал по гърдите – така позирали за снимка.

До тях е била и друга жертва – Вирджиния Джуфре, както и кукла с надпис “принц Андрю”. През 2022 г. кралското семейство плати милиони на Джуфре, след като тя беше завела дело срещу принца за сексуален тормоз, когато е била на 17 г. Тогава принц Андрю отрече дори да се е срещал с Джуфре. Преди да работи в имението на Епстийн като масажистка, Джуфре е била част от спа центъра на Мар-а-Лаго – имението на Тръмп.

Някои холивудски звезди също са в списъка –

Леонардо ди Каприо, Камерън Диас, Кейт Бланшет и Брус Уилис, както и топмоделът на 90-те Наоми Кембъл

Сьоберг посочва обаче, че никога не се е срещала с тях – Епстийн само ги е споменавал, докато тя му е правила масажи. Сред известните в документите е и Кевин Спейси – едно от добре познатите лица на Холивуд. Актьорът доскоро бе с повдигнати обвинения за сексуално насилие, като беше оправдан през 2023 г.

А известният американски фокусник Дейвид Копърфийлд е споменат 6 пъти в документите, като се твърди, че понякога е вечерял с Епстийн. Показания на момиче, чието име остава засекретено, гласят: “На вечеря при Епстийн с Копърфийлд имаше момиче, което изглеждаше младо. Йохана го попита къде учи, но не разпозна името като колеж. Явно тя беше в гимназиална възраст”. Йохана също споменава фокусника: “Копърфийлд ме разпита дали съм наясно, че на

момичетата се плаща, за да намират други момичета”

Сред имената в списъка е дори кралят на поп музиката Майкъл Джексън. За него Сьонберг казва, че го е срещала в имението на Епстийн, но не му е правила масажи или сексуални услуги, които е трябвало да предоставя на други мъже.

Най-странно измежду имената обаче е това на световноизвестния физик Стивън Хокинг. Той досега не е бил намесван в скандалите на Епстийн, въпреки че е посещавал острова му през 2006 г. Физикът обаче е бил част от конференция, спонсорирана от финансиста.

Името му попада в списъка заради имейл на Епстийн до Гилейн. В него той моли приятелката си да даде пари на Джуфре и близките ѝ, за “да се докаже, че обвиненията са неверни”. Епстийн визира предполагаемото участие на Хокинг в “оргия с непълнолетни момичета”. В имейла се споменава и “вечеря с Клинтън”.

24chasa.bg

Валентин Георгиев

Recent Posts

Русия обяви, че ще приема чужденци, които бягат от неолибералните политики в своите държави

Русия обяви, че ще приема чужденци, които не приемат „деструктивните неолиберални нагласи в своите страни,…

1 hour ago

Екзотичните сезонни работници у нас зарязват всичко и бягат на запад – вносът им прераснал в канал за нелегални мигранти

Шумно рекламираният внос у нас на екзотични работници от Бангладеш, Непал, Индия, Киргизстан и други…

2 hours ago

Петър Чобанов: Готов съм да бъда служебен премиер, ако ми бъде предложено

"Готов съм да участвам в разговори за служебен премиер". Това заяви подуправителят на БНБ Петър…

3 hours ago

Главчев, който се беше отказал да е нов служебен премиер: Готов съм да преведа страната през тази безпрецедентната ситуация

Ще изпълнявам задълженията си на служебен министър-председател толкова време, колкото е необходимо, за да не…

7 hours ago

Важно правило за обръщането на пенсиите от лева в евро

Вноската към капиталовите фондове от втория стълб на пенсионното осигуряване е ниска, в размер на…

7 hours ago