ПП-ДБ пак готови да пристанат на ГЕРБ и ДПС, но само при едно условие

Коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ след изборите ще е възможна, ако се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи и двете партии се придържат към тях. Това даде да се разбере ексшефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова.

Ако Борисов поеме ангажимент за програми и всеки ден го спазва, и имаме независими конкурси, което е най-големият негов и на Пеевски страх, тогава можем да работим, каза тя пред bTV.

В момента имаме ясен проект на следващи стъпки, които трябва да се извървят, и всеки, който може да го направи, ще може да работи с нас. Пеевски вече доказа, че не е готов, подчерта Бориславова.

Единственото, което подценихме, е обстоятелството, че влязохме в сглобка с ГЕРБ, но не оценихме колко зависими са те от ДПС. Шефът на ГЕРБ е Делян Пеевски, настоя тя.

Отстраняването на г-н Желязков няма нищо общо с неговата личност като човек. Преди 9 месеца неговата личност бе приемлива за ротационен председател на парламента, той не подаде оставка на 6 март, но дори това не е проблем. В абсолютно нарушение на правилата той позволи НЗОК да премине в ръцете на г-н Мавров. Той изпълни заръката на Пеевски и Борисов. За Мавров е публично известно, че има преписки в ДАНС и прокуратурата. Всеки опит за реформа на НЗОК е саботиран, категорична бе Бориславова.

В момента в който се разпадна сглобката, Желязков започна да действа като абсолютен заложник на ГЕРБ и ДПС. Той свика комисия за Турски поток, но не промени дневния ред, за да изслуша бившият шеф на касата. Не може такива действия да остават без последствия, затова и сезираме конституционния съд. Използваме всички лостове на демокрацията, обясни тя.

Знам, че ще се опитват да ни обвиняват, че сме влезли в договорки с “Възраждане”, но нас няма да ни видите като Десислава Атанасова да се караме на групата им, нито като г-н Костадин Ангелов, който даваше инструкции на техни депутати как да гласуват. Предложението за свалянето на Желязков бе подписано от ПП-ДБ, решението на останалите партии да го подкрепят, си е тяхно самостоятелно, продължи Бориславова.

ГЕРБ не може да отстраняват легитимно избран шеф на НЗОК и за това да няма последствия, мотивира решението на ПП-ДБ за сваляне на Желязков тя.

Валентин Георгиев

Recent Posts

Купуваме ракети „Джавелин“ от САЩ за 114 млн. долара

Държавният департамент на САЩ реши да одобри възможна чуждестранна военна продажба на правителството на България…

1 hour ago

Стив Ханке: Влизането на България в еврозоната ще е пълна катастрофа

Стив Ханке е наричан “баща” на Българския валутен борд, удостоен е с осем почетни докторски…

3 hours ago

Певицата Камелия: Обществото ни се раздели на чалгаджии и културтрегери. Благодарение на Ноле това гръмна този път

"Цялото ни общество се раздели на чалгаджии и културтрегери или т.нар. жълтопаветници. Ядрото ни като…

17 hours ago

Зоя Деянова: Каква велика тайна е за какво точно ще се използват средствата от мача на Ноле и Гришо?

Каква велика тайна е за какво точно ще се използват средствата от мача на Ноле…

17 hours ago

БСП обяви водачите на листи за вота, изненадите са много!

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди предизборната платформа и листите с кандидати за народни…

19 hours ago

Обявиха голяма промяна с ЕГН-то в личните карти за всички родени след тази дата

За родените след 2000 година има особеност при образуване на ЕГН-то. Единен граждански номер, по-известен…

20 hours ago