Войната в ДПС ескалира: Данаил Папазов гони Ахмед Доган от сараите в “Бояна” и Росенец

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пребивава без основание в “сараите” в “Бояна” и Росенец и следва веднага да ги напусне. За това настоява доскорошният съдружник на Доган Данаил Папазов в писмо, изпратено до медиите:

“С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), заявявам следното:

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне”.

Собственикът на фирмите Данаил Папазов е бивш министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в правителството на Пламен Орешарски (2013 – 2014).

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftimur.halilov.148%2Fposts%2Fpfbid019AtQ5VHwoKW5ZZ65oH6f1zeFVgtydostgPUXojHMdYvQAcjApD45u16eL2jZgSzl&show_text=true&width=500

Преди дни със заявление в Търговския регистър Папазов отстрани Доган като член на съвета на директорите на ТЕЦ “Варна”.

Това се случва дни след като собствеността на Доган в ТЕЦ “Варна” изненадващо беше прехвърлена и едноличен притежател на централата стана бившия транспортен министър Данаил Папазов.

Новото заявление в Търговския регистър е подадено за вписване на 26 август, но е с дата 20 август – т.е. буквално дни след смяната на контрола върху “ТЕЦ Варна”. Това затвърждава подозренията, че цялата операция е част от войната в ДПС между лагерите на Делян Пеевски и Ахмед Доган, като буквално с няколко мълниеносни действия първият лишава втория от активи за десетки милиони, включително и от обитаваните от него имения, пише “Капитал”.

Паралелно Папазов е предприел аналогични действия да отстрани Доган и от управата на още едно дъщерно дружество на ТЕЦ “Варна”. Става въпрос за охранителната “Електрик секюрити”, създадена през 2020 г. (около времето на протестите и десанта на Христо Иванов в “Росенец”). Там също Доган е освободен с решение на Папазов в ролата му на изпълнителен директор на ТЕЦ-а.

Ако промените за ТЕЦ “Варна” бъдат вписани, Доган рискува да загуби контрол над ключови активи като сараите в Бояна и Росенец. Според “Капитал” по този начин Пеевски упражнява натиск върху него в битката за ДПС.

Източници: БНТ, Дневник

Валентин Георгиев

Recent Posts

Извънредно! Смърт на 1-годишно дете в УМБАЛ-Бургас стигна до линч на лекари, напрежението пред Спешното расте

Сутринта момиченцето пристигнало на крака, само кашляло, а починало е внезапно преди час Изненадващо в…

48 mins ago

От сараите в “Бояна” ДПС поиска намеса на президента, премиера и вътрешния министър: Неизвестни изнасят покъщнина и документи на Доган

Членове на ДПС, приближени до почетния председател Ахмед Доган, направиха изявление пред имота, в който…

1 hour ago

Трагедията е голяма! Ето го Десислав, който успя да спаси сина си от водовъртеж в Места, но сам загина в него

7-годишно момченце и 10-годишната му сестра подават сигнал за смъртта на баща си. Трагичният инцидент…

2 hours ago

Честито! Първото предизборно обещание на ГЕРБ: Магистралите стават платени

ГЕРБ има намерение да направи магистралите в България платени. Това обяви днес лидерът на партията…

7 hours ago

През нощта: Глобиха жена, легнала на задната седалка без колан, чуди се защо

Интересен казус предизвика сериозна дискусия в социалната мрежа. Варненка сподели, че е глобена, защото е…

8 hours ago