Два сигнала на 112 за заплахи към Доган, цяла нощ привърженици на ДПС бранят сараите му в Бояна и Росенец

МВР се е отзовало на два сигнала от адреси в столичния квартал “Бояна” и от парк “Росенец”, съобщиха от ведомството. Сигналите са подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена.

Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия. На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата, уточниха от министерството.

Вчера вечерта три патрулни коли на полицията пристигнаха в жилището на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в столичния кв. „Бояна“. Представителите на полицията стояха отпред пред имота. По-рано през деня представители на ДПС, подкрепящи почетния председател, съобщиха, че неизвестни лица са влезли в жилището. На място в кв. „Бояна“ бяха евродепутатът Илхан Кючюк, народните представители от ДПС (без Пеевски и група) Рамадан Аталай, Тимур Халилов, Джейхан Ибрямов, представители на младежката организация на ДПС и медии. По-късно към тях се присъединиха още симпатизанти и членове на ДПС от страната, като сред тях  беше и Хасан Азис, дългогодишен кмет на Кърджали.

Ново напрежение около ДПС. Привърженици на почетния председател Ахмед Доган прекараха нощта пред резиденцията в столичния квартал Бояна, която е обитавана от него през последните години, съобщава Нова телевизия. 

Самият той не беше сградата. До ситуацията се стигна, след като вчера бившият съдружник на Ахмед Доган – Данаил Папазов, поиска той да напусне имотите в Бояна и край Росенец.

Сутринта обстановката е спокойна, но пък и полицейското присъствие е по-засилено от вчера.

Според привържениците на Доган в сградата са влезли непознати, а на тях самите достъпът е спрян. Те определиха това като самоуправство. Бяха категории, че има законен път, по който да се решават подобни проблеми.

На място пристигна и полиция. Служителите на реда бяха допуснати в имота. Според събралите се пред портата, на излизане полицаите са обяснили, че хората вътре имат нужните документи, за да са там. 

Поддръжници на Доган се събраха снощи и пред резиденцията в Росенец, където се намира в момента почетният председател на ДПС. Те настояха за намеса на държавата, както и да стане ясно името на нотариуса, при който бившият съдружник на Доган е извадил документи, с които сега настоявал за освобождаване на двата имота.

Пред резиденцията имаше симпатизанти от Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Варна и Кърджали.

Служителите на реда разговаряха около 40 минути с хората, влезли в сградата, а на излизане обясниха на активистите на ДПС, че няма как да им дадат информация какво се случва, съобщава БНТ. 

Ахмед Доган се намира в Росенец. Още в следобедните часове там се появи полицейски патрул, който остава на пост. Автомобили от цялата страна пристигнаха пред летните сараи около 21.00 часа снощи. Поддръжници и симпатизанти на Доган дойдоха от градове от цялата страна – Смолян, Кърджали, Варна, Ямбол и Сливен. На входа на резиденцията са се събрали множество близки до Ахмед Доган. По-рано те заявиха, че са тук, за да защитят своя лидер. Притесняват се за живота и здравето му.

Депутатът от ДПС Севим Али каза пред националната телевизия, че между 5 и 10 души са нахлули в жилището, където живее нашият почетен председател повече от 20 години и не се знае какво правят там, какво описват, какво са внесли и какво евентуално ще бъде изфабрикувано. 

„Задаваме си въпроса дали призивът на г-н Папазов не е направен под натиск. Тук сме, за да защитим демокрацията и за да кажем, че България е европейска страна”, добави той.

Вчера бившият транспортен министър от правителството на Пламен Орешарски Данаил Папазов, който бе и доскорошен съдружник на Доган, разпространи съобщение до медиите, в което твърди, че чрез две свои дружества е собственик на имоти в парк “Росенец” край Бургас и в столичния квартал “Бояна”. И съответно – почетният председател на ДПС следва веднага да ги напусне. 

Това се случи часове, след като от пресцентъра на ДПС разпространиха видео, в което почетният председател на движението Ахмед Доган е краен в оценката си за действията на Делян Пеевски.

БТА, Флагман, Гласове, Нова тв, БНТ

Валентин Георгиев

Recent Posts

Почернените родители: Детето ни влезе с температура в УМБАЛ-Бургас, ще го изнесем в ковчег!

Имаше пияни лекари в отделението, убедени са близките на малката Айлис, която тази вечер издъхна…

13 hours ago

Извънредно! Смърт на 1-годишно дете в УМБАЛ-Бургас стигна до линч на лекари, напрежението пред Спешното расте

Сутринта момиченцето пристигнало на крака, само кашляло, а починало е внезапно преди час Изненадващо в…

15 hours ago

От сараите в “Бояна” ДПС поиска намеса на президента, премиера и вътрешния министър: Неизвестни изнасят покъщнина и документи на Доган

Членове на ДПС, приближени до почетния председател Ахмед Доган, направиха изявление пред имота, в който…

15 hours ago

Трагедията е голяма! Ето го Десислав, който успя да спаси сина си от водовъртеж в Места, но сам загина в него

7-годишно момченце и 10-годишната му сестра подават сигнал за смъртта на баща си. Трагичният инцидент…

16 hours ago

Войната в ДПС ескалира: Данаил Папазов гони Ахмед Доган от сараите в “Бояна” и Росенец

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пребивава без основание в "сараите" в "Бояна" и Росенец…

17 hours ago