Железният Карлос след титлата: Чувствам се все едно съм кацнал на Марс

“Чувствам се като кацнал на Марс. Неописуемо. Бием ги защото сме българи, защото имаме самочувствие”, заяви развълнуваният Карлос Насар след една от най-убедителните титли в историята на щангите. Той просто размаза конкуренцията, като постави два световни рекорда и стана първият в историята, който минава 400 килограма в категория до 89 килограма.

“Този медал е за моят треньор Илиян Илиев, който загина преди 2 години. Искам всички да знаете, че не аз, а той успя”, допълни Карлос.

Илиян Щангата, както бе известен треньорът, още преди години предсказа, че на олимпиадата в Париж Карлос ще стане шампион.

“Напрежение имаше. Все пак толкова надежди. Но когато излязох на подиума все едно облякъх някакъв костюм на непобедим. И всичко се промени”, допълни Карлос.

Той е категоричен, че това не е пределът на възможностите му. Очаква се след олимпиадата да се сменят отново категориите в щангите и да премине най-вероятно в тази до 94 килограма, или както ги подредят.

“Сега съм като в сън. Сбъдна се една моя мечта. Да, роден съм в Париж, но не помня нищо. Аз съм българин, израстнал съм с българстите традиции, майка ми е българка”, допълни Карлос.

А в залата след награждаването дълго кънтя “Българи, юнаци!”. Чуха се и песни на футболната агитка на ЦСКА. 

Златният медал е първи за щангите от 20 години насам. В Атина триумфира вече покойният Милен Добрев и след това влязохме в нечувана криза. 

Карлос е 12-ият българин с титла в щангите. Нораир Нурикян има две, а по една – Йордан Митков, Андон Николов, Йордан Митков, Янко Русев, Асен Златев, Севдалин Маринов, Борислав Гидиков, Иван Иванов, Гълъбин Боевски и Милен Добрев.