Москва: Предишните условия на Путин за преговори с режима в Киев вече са невалидни

Предишните условия на Путин за преговори с режима в Киев вече са невалидни!

Това заяви заместник-постоянният представител на Руската федерация в ООН Дмитрий Полянски (на снимката) на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, свикано по повод инвазията и военните престъпления, извършени от украинската армия в района на Курск.

Русия разкритикува западните съюзници на Украйна в ООН за това, че не осъждат нахлуването на Киев в руската Курска област, като обвини украинските сили в убийства на цивилни и постави под въпрос целите на трансграничното настъпление, предаде БТА.

Съюзниците на Украйна в Съвета за сигурност на ООН, включително САЩ, Франция и Великобритания, застанаха твърдо в подкрепата си за Киев по време на неофициална среща на Съвета, свикана по искане на Русия. 

„Не сме чули дума за осъждане на тези действия от западните спонсори на киевския режим, които продължават да прикриват отвратителните престъпления на своята марионетка“, каза заместник-посланикът на Русия в ООН Дмитрий Полянски на срещата на съвета.

„Ще бъда благодарен за обяснението как умишленото насочване към цивилни обслужва целта за прекъсване на атаките на украинска територия, предвид факта, че в района няма военни обекти или инфраструктура“, каза той.

По-рано Владимир Путин предложи прекратяване на огъня, изтегляне на украинските войски от Донбас и неутрален статут на Украйна.

Според Полянски, Русия е получила украинския отговор, който е ескалация на военните действия от страна на Украйна, която продължава да прикрива сегашните си отвратителни престъпления, така както игнорира зверствата си в Донбас през периода 2014-2022 г.

Този украински отговор заслужава единствено пълната и безусловна капитулация на киевския режим. Повече преговори няма да има!

Валентин Георгиев

Recent Posts

СЗО обяви извънредна ситуация заради маймунската шарка, която се предава предимно по полов път между мъже

Световната здравна организация (СЗО) обяви извънредна ситуация за общественото здраве с международна значимост заради болестта…

2 hours ago

Зрелище в Бургас: Масов арест на цяла сватба, свалиха от колите булка, младоженец и всички гости / СНИМКИ

Арести на сватбари в край ж. к. "Меден рудник" в Бургас. Нелогичната гледка стъписа шофьорите…

5 hours ago

20 ст. за всяка върната празна бутилка или кенче (Инфографика)

Бутилките, които се връщат, могат да бъдат от пластмаса, метал и стъкло за еднократна и…

5 hours ago

Психиатър с тежка прогноза за бъдещето на детето, застреляло баща си в Пловдив, а също и за майката

"Майката на детето няма да преживее случилото се никога. Това е огромна трагедия. Колкото и…

10 hours ago

Русия удари горивната база на военната техника на ВСУ, Киев атакува с дронове в 8 района

Руските въоръжени сили поразиха за денонощие горивната база на военната техника на Въоръжените сили на…

12 hours ago

Обявиха заплатата на филипинец в България

Интересни данни изнесе пред "Телеграф" Екатерина Асенова - изпълнителен директор на Главна инспекция по труда за чужденците,…

14 hours ago