Categories: НовиниСвят

Русия обяви, че ще приема чужденци, които бягат от неолибералните политики в своите държави

Русия обяви, че ще приема чужденци, които не приемат „деструктивните неолиберални нагласи в своите страни, които противоречат на традиционните ценности“. Указът за преференциалната процедура за заселване в Русия като хуманитарна помощ беше подписан от руския президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Възможността да кандидатстват за временно пребиваване в Руската федерация се дава на такива чужденци, „без да се взема предвид квотата, одобрена от правителството на Руската федерация и без представяне на документ, потвърждаващ владеенето на руски език, познаване на историята на Русия и основите на законодателството“. Причината може да е отхвърлянето на политиката на техните страни, „която налага разрушителни неолиберални идеологически нагласи, противоречащи на традиционните руски духовно-морални ценности“, се казва в документа.

Списъкът на ценностите вече е установен от Основите на държавната политика в тази област, докато списъкът на държавите, които налагат нездравословно отношение към своите граждани, трябва да бъде съставен от правителството на Руската федерация, пише в указа. Министерството на външните работи на Руската федерация е инструктирано да започне издаването на тримесечни визи по морални причини през септември.

През февруари на форума на Агенцията за стратегически инициативи Путин подкрепи идеята на италианската студентка Ирен Чекини, която предложи да се опрости преместването в Руската федерация въз основа на културните, традиционните и семейните ценности. Държавният глава се съгласи с думите на Чекини, че за да се определи какви хора идват в страната, е необходим индивидуален подход.

obektivno.bg

Валентин Георгиев

Recent Posts

Екзотичните сезонни работници у нас зарязват всичко и бягат на запад – вносът им прераснал в канал за нелегални мигранти

Шумно рекламираният внос у нас на екзотични работници от Бангладеш, Непал, Индия, Киргизстан и други…

2 hours ago

Петър Чобанов: Готов съм да бъда служебен премиер, ако ми бъде предложено

"Готов съм да участвам в разговори за служебен премиер". Това заяви подуправителят на БНБ Петър…

3 hours ago

Главчев, който се беше отказал да е нов служебен премиер: Готов съм да преведа страната през тази безпрецедентната ситуация

Ще изпълнявам задълженията си на служебен министър-председател толкова време, колкото е необходимо, за да не…

7 hours ago

Важно правило за обръщането на пенсиите от лева в евро

Вноската към капиталовите фондове от втория стълб на пенсионното осигуряване е ниска, в размер на…

7 hours ago

Грънчарова-Кожарева: Ще информирам главния прокурор за оказван натиск върху мен

Ще се срещна с главния прокурор и ще изложа всички факти, които аз имам за…

8 hours ago