Сблъсъци с полицията пред сарая на Доган в Бояна и опити за нахлуване: “Момчета, не знаете какво ще се случи в държавата…”

Напрежение в „Бояна” и опит за нахлуване в сараите. Стотици симпатизанти и поддръжници на Ахмед Доган са заобградили резиденцията. На място се чуват възгласи „Мафия” и скандирания „ДПС”. Синът на Доган – Демир Доган също е там.

Гражданското напрежение нараства и полицията се опитва да предотврати сериозни сблъсъци.

Синът на Ахмед Доган, Демир, пристигна в резиденцията на лидера на ДПС в Бояна, която привърженици на партията пазят вече цяла нощ. Той е там с мотива, че в имота има вещи на баща му, които иска да вземе.

Стигна се и до сблъсък с полицията, но той бързо бе потушен.  Униформените се опитват да избутат поддръжниците на Доган, които са на “Беловодски път” от вчера вечерта. За момент те успяха, но по-късно отново се стигна до сблъсък, предаде Днес.бг .

“Момчета, не знаете какво правите”, “Не знаете какво ще се случи в държавата”, са репликите, които отправят поддръжниците на Доган към полицаите. Хората започнаха да скандират “мафия”, “предатели”.

“Молбата ни е да отцепят района, ние ще останем с Демир – синът на Ахмед Доган за определено време, след което ще има последващо действие”, заяви евродепутатът Илхан Кючюк.

Преди това съпредседателят на движението Джевдет Чакъров представи на полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година, с който Ахмед Доган с явява наемател на един апартамент и две стаи на ул. “Беловодски път”. Наемодател е “Делта Епсилион” АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Според представения договор, сключен за срок от три години, Доган плащал 48 666 лева годишно.

Остава засилено полицейското присъствие на място. Там са и екипи на жандармерията. 

Междувременно комисия ще реши дали почетният председател на ДПС Ахмед Доган трябва да се охранява от Националната служба за охрана (НСО). Тя ще заседава този следобед, обясни пред журналисти служебният вътрешен министър Атанас Илков.

“Има подаден сигнал за г-н Доган. Той беше адресиран до ДАНС и НСО, след което беше предоставен и на нас. МВР предприе необходимите действия, съобразно компетенциите, които има. В сигнала се казваше, че има “обезпокояващи” данни, свързани със сигурността на почетния председател, но без никаква конкретика – къде, как, при какви обстоятелства, от какво естество са, кой ги отправя. Ние реагирахме като обезопасихме мястото, на което се намираше той и започнахме незабавна проверка. В днешния ден тя трябва да е приключила, материалите са докладвани в компетентната прокуратура. “

ВИДЕОТО ТУК:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpresscenterdps%2Fvideos%2F452482644456898%2F&show_text=false&width=560&t=0

Валентин Георгиев

Recent Posts

Щастлива развръзка: Намериха изчезналата на Витоша Мартина край мол “Парадайс”

Мартина Дякова, която изчезна край заслон 2050, който се намира в местността Три кладенци над…

2 hours ago

САКАТЛЪК! Украинците погрешка свалили един от малкото си и тъй дълго чакани F-16. Засечен бил като руска ракета

Сериозен и злощастен инцидент се е случил с Въоръжените сили на Украйна. Оказва се, че…

4 hours ago

Посочиха най-вероятната причина, довела до бързия фатален изход на едногодишното дете в бургаската болница

Аутопсия и вътрешна проверка ще разкрият подробности за трагичния инцидент Остър миокардит е най-вероятната причина…

5 hours ago

Кантарджиев: Комарът хапе след залез слънце. Затова – мрежи и комарници на прозорците и задължително с дълъг ръкав

Западнонилската треска не е инфекция, която да зависи от общата увреденост на организма. В литературата, обаче, има данни, че…

6 hours ago

Два сигнала на 112 за заплахи към Доган, цяла нощ привърженици на ДПС бранят сараите му в Бояна и Росенец

МВР се е отзовало на два сигнала от адреси в столичния квартал "Бояна" и от…

6 hours ago