Феноменален Джокович е кралят на тениса на игрите в Париж, добави и олимпийско злато към легендарната си кариера / ВИДЕО + СНИМКИ

Великият Джокович добави и олимпийското злато към легендарната си кариера. Новак Джокович добави към легендарната си кариера и последното нещо, което липсваше в списъка му от постижения – олимпийския златен медал.

Носителят на 24 титли от “Големия шлем” спечели финала на Олимпийските игри в Париж, след като се наложи над Карлос Алкарас със 7:6(3), 7:6(2) в гладиаторска битка, продължила почти три часа на централния корт “Филип Шатрие” във френската столица.

Носителят на 24 титли от Големия шлем проведе срещата по начин, по който показа, че това е най-важният мач в кариерата му.

Джокович прегръща дъщеря си след победата

Мачът между двамата бе дуел на поколенията, в който най-възрастният финалист се изправи срещу най-младия иргач, достигал до срещата за златото. А мнозина определиха срещата като такава между „Златното момче“ и „Златния стандарт“.

Златото от Олимпийски игри бе единсвената голяма титла, която липсваше във феноменалната кариера на Новак. Той вече може да се похвали както с нея, така и с всички от Големия шлем, всички Мастърси и Финалите на АТР.

Олимпийският финал започна със здрава битка, като първите четири гейма продължиха над половин час. В тях сърбинът имаше предимство и общо четири точки за пробив, от които обаче не успя да се възползва.

В деветия гейм Джокович за първи път имаше проблеми с подаването си, но намери начин да се измъкне от много сложна ситуация.

В дванадесетия гейм пък Алкарас спаси сетбол, за да стигне до 6-6. Но два мини пробива в тайбрека бяха това, което направи разликата в полза на Новак – 7-6(3).

След почвиката Джокович и Алкарас играха на ниво, което превърна срещата помежду им в най-добрата от началото на годината.

В цялата част почти нямаше разлика между двамата и така се стигна до нов тайбрек, в който отново Джокович надделя – 7-6(2).

Източници: sportal.bg, tenniskafe.com, Х