Браво на президента! Назначи Къдринка К. за член на СЕМ и доведе до истерия психодесни и атлантици начело с Пеевски

Президентът Румен Радев назначи Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии, с което предизвика възмущението на психодесни жълтопаветници и пещерни атлантици начело с Пеевски.

Журналистката влиза с една от двете президентски квоти в регулатора на мястото на Соня Момчилова, чийто мандат изтече.

Членовете на Съвета за електронни медии се избират за срок шест години. Съставът е от общо петима членове и се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от квотата на президента.

Прессекретариатът на президента публикува и нейна биография:

Къдринка Къдринова е сред утвърдените журналисти международници в България. Родена е в град Рим. Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет „Св. Кл. Охридски”. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите.

Работила е във вестниците „Народна младеж”, „Диалог”, „24 часа”, „Сега”, „Монитор”, била е зам.-главен редактор на сп. „Тема”, редактор в програма „Хоризонт” на БНР, коментатор в сайта „Барикада”, отговорен редактор на сайта на Съюза на българските журналисти. Автор е на хиляди публикации, излизали през годините в изброените и в много други медии.

Автор е на книгите „Под небето на Матагалпа” (1987), „Романси в глобално кърваво” (2005), „Виетнaм – феникс и дракон” (2009 и 2010 – допълнено издание на английски), „Магията Виетнам” (2020). Била е дългогодишен председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели.

Носител е на редица национални и чуждестранни журналистически и литературни награди. Удостоявана е с орден „Дружба” от Виетнам (2010 г.), с орден „Дружба” от Куба (2012 г.) и с Офицерски кръст на Ордена за граждански услуги от Испания (2017).

Решението на Радев да назначи в СЕМ журналист, с доказана в годините принадлежност към руския режим и неговите интереси, с влечение към прославата на ярки комунистически величия и идеали на коминтерна по света, е поредната груба провокация към свободата на словото и медиите, към основните демократични принципи и ценности и евроатлантическа принадлежност на България. Това съобщи в писмо до медиите Делян Пеевски.

По думите му действието му било “много тревожен сигнал към Европа”, която категорично прокламира независимост за медийните регулатори.

“Все по-често Радев поставя на изпитание доверието на българските гражданите за това, че държавата и в частност регулаторите, в които той има свои квоти, че назначаваните от него ще работят за интересите на обществото. С този акт Радев грубо манифестира своите васални зависимости към Москва и за пореден път доказва, че за него властта е самоцел и подчинение на чужди интереси”, допълва той, цитиран от Фокус.

Истерични реакции могат да се видят и в социалните мрежи на страниците на психодесните, които продължават да леят тонове помия срещу Радев и Къдринова. Реклама няма да им правим и да ги коментираме. Нека беснеят. Браво на президента!

Валентин Георгиев

Recent Posts

Ужасяващо: Шефът на “Ауди” Фабрицио Лонго загина след падане от 200 метра височина

Фабрицио Лонго, директор на Audi Италия от 2013 г. насам, е починал в събота, 31…

1 hour ago

В ЦИК вдигнаха ръце, за да им угодят: На изборите ще има две ДПС-та, но с чужди мандати

На изборите ще има две листи на ДПС, но нито една от тях няма да…

5 hours ago

Пътничка в тапата на “Тракия” с два горящи камиона: Такова нещо в Западна Европа не съм виждала

Километрична тапа се е образувала на АМ "Тракия", след като два камиона пламнаха като факли…

6 hours ago

Руснаците си заловиха американски Abrams в Украйна. Карат армагана у дома / ВИДЕО

Изтекло видео в Х, бившата социална мрежа Туитър, показва, че руските войски са заловили американски…

6 hours ago

Радев назначи Къдринка Къдринова за член на СЕМ

Държавният глава Румен Радев назначи Къдринка Величкова Къдринова за член на Съвета за електронни медии…

7 hours ago

ОФИЦИАЛНО: Турция подаде молба за членство в БРИКС. Над 20 държави чакат отговор до месец

Турция е подала молба за членство в БРИКС. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на агенция…

7 hours ago