„Пътешественик във времето”: обувки в 400-годишна картина с логото на Nike изумиха Мрежата / СНИМКИ

Посетителка на Националната галерия в Лондон хареса обувките, изобразени преди 400 години от холандски художник. Тя беше изненадана, когато се вгледа внимателно и видя логото на Nike на снимката. Как критиците на изкуството и посетителите на социалните мрежи реагираха на странната картина?

Порталът The Sun разказа за възникналата ситуация по време на посещение в Лондонската национална галерия. Както се оказа, британката Фиона Фоскет и дъщеря й Холи обърнали внимание на картината „Портрет на момче“ на художника Фердинанд Бол. Когато се вгледали внимателно в изображението, те забелязали обект в картината, нарисувана през 1650 г., който беше създаден едва през 1964 г. Странният обект е логото на Nike върху обувките на момчето. Представители на галерията поканиха други зрители да намерят нещо необичайно в картината и получиха десетки коментари от хора, които също забелязаха странния артефакт. Коментаторите имаха различни мнения за това, което видяха, а Националната галерия се радваше, че има вероятност да получат повече посетители, според статията в The Sun.

В картината на Бол виждаме момче със стари дрехи и обувки. Историците на изкуството предполагат, че това е Фредерик Слуйскен, син на търговец на вино и втори братовчед на художника, според едно от съобщенията в профила на галерията в социалната мрежа X (Twitter). Момче стои на маса, покрита с червена покривка. На масата има чаша с вино и метален поднос с лимони.

Странна снимка – картина “Портрет на момче” от Фердинанд Бол и обувки Nike Снимка: Национална галерия в Лондон

Ако се вгледате внимателно в обувките на героя на снимката, наистина можете да забележите бялата „шарка“, която маркира обувките Nike. Британката привлякла вниманието на дъщеря си към красивите обувки, които носил „модният млад мъж“ и внезапно забелязала, че те наистина изглеждат произведени през 20 век. Според Фиона Фоскет това може да означава пътешественик във времето.

„Казах на дъщеря си: „Чакай, той носи чифт Nike?“ Той наистина ли е пътешественик във времето?“ — цитираха журналисти думите на посетителката на галерията.

Странна снимка – как изглежда логото на Nike на 400-годишна картина

Коментаторите имат свои обяснения за невероятния образ. Някои хора наистина вярват, че обувките с логото на Nike са доказателство за пътуване във времето. Други забелязаха, че това е парче бял чорап, което наднича от обувките. Има и версия, че това е оптичен ефект от падането на светлина, което е отразено от художника. Имаше и други предположения. Според едно логото е доказателство, че през 17 век е имало „пирати“, които са фалшифицирали маркови обувки. Друга възможност е Nike да е получила идеята за логото, след като го е забелязала на картина. Имаше и шеги за цената на модерните обувки, които са твърде скъпи дори за търговец на вино, живял преди 400 години.

„1650 и той е бил син на търговец на вино, но съм сигурен, че баща му все още се оплаква от цената на марковите маратонки (като мен)“, пише коментатор шегобиец.

Глас нюз бг

Валентин Георгиев

Recent Posts

ЕС забранява колите с ДВГ, Италия скочи

Амбициозната цел на Европейския съюз за забрана на продажбата на нови автомобили с двигател с…

58 mins ago

Ресторантьор в Равда оряза заплатите на готвачите си, поискали му договор и осигуровки / ВИДЕО

Бизнесменът удържал част от парите им като гаранция, но щом те разбрали, че работят без…

3 hours ago

ВАС остави без разглеждане две жалби на ДПС-Пеевски, ЦИК да се оправя. Определенията са окончателни

Върховният административен съд остави без разглеждане жалбите на Политическа партия „Движение за права и свободи“,…

4 hours ago

Откраднаха над 80 тона жп релси между Сливен и Гурково

Двама души са арестувани и случаят се разследва От участък на железопътната линия между градовете…

6 hours ago

От 10 ноември голяма промяна за документите на всички българи, пътуващи в Шенген

От 10 ноември се променят правилата за влизане в Шенгенската зона, съобщава Euronews, като припомня,…

7 hours ago

Българин осъди колекторска фирма заради психически тормоз

Колекторска фирма е осъдена да плати обезщетение на мъж заради съобщение, че дължи близо 9950…

8 hours ago