Почина барабанистът на АХАТ Юрий Коцев

Барабанистът бе неразделна част от групата цели 27 години

Музикалната общност в България е потопена в скръб след внезапната загуба на талантливия барабанист Юрий Коцев, дългогодишен член на легендарната рок група АХАТ. Тъжната вест бе оповестена от колегите му от бандата чрез кратко съобщение в социалните мрежи.

В емоционалното си обръщение към феновете, музикантите от АХАТ споделиха: “Скъпи приятели, Почина Юрий Коцев. Дългогодишен наш колега, приятел и основен член на АХАТ. Ще го помним като неделима част от всичко което постигнахме и преживяхме заедно през годините. Съболезнования на семейството и близките. Светъл път, Юрка!

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3Dpfbid02kXwSHtaQecwt8y1QDZTgoqKJX5M9YkHgX29bPnWjz9ME99htP9zn7kw8LwXnsmgVl%26id%3D100050414832936&show_text=true&width=500

Юрий Коцев бе неразделна част от АХАТ в продължение на 27 години – от 1986 до 2013 година. През този период той остави своя неизличим отпечатък върху звученето на групата, участвайки в записите на всички техни албуми. Неговият принос към българската рок музика е неоспорим, а майсторството му зад барабаните вдъхновяваше поколения музиканти.

Загубата на Юрий Коцев е тежък удар не само за неговите близки и колеги, но и за цялата музикална сцена в страната. Неговият талант, професионализъм и отдаденост към музиката ще бъдат дълго помнени от всички, които са имали честта да работят с него или да се наслаждават на неговото изкуство.

В този труден момент, почитатели и колеги от музикалните среди изразяват своята скръб и отправят съболезнования към семейството и приятелите на Юрий Коцев. Неговото наследство ще продължи да живее чрез музиката, която е създал, и спомените, които е оставил в сърцата на всички, които са го познавали.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fognyan.ivanov.925%2Fposts%2Fpfbid0234hKQLJ2Ei31fLF9SyQ7P1zEewEhBb1Wh1sRqz4FnhLveePdUGuDrAarAT7HFgp7l&show_text=true&width=500

Валентин Георгиев

Recent Posts

“Биг брадър” счупи всички антирекорди! Зрители: Пожелаваме на продуцентите такива дъщери и снахи! Бог да пази България

Очаквано скандално тръгна "Биг Брадър" и това със сигурност е била целта. От снощи това…

48 mins ago

Скандал! Отличник повтаря 9 клас в НПМГ, защото отказва да учи Истанбулската конвенция / ВИДЕО

Ученик с отлични оценки повтаря 9-ти клас. Причината е, че той не е пожелал да…

14 hours ago

Ново зверство: Мигрант нападна 14-годишно момиче в София и я преби в опит да я изнасили – все повече ще четете за това

Нападенията над жени са ежедневие, придружени с подвиквания, облизвания и обидни думи - това, за…

14 hours ago

През 1983 г. в България е открит най-дългият лифт в света, днес той вече е история / СНИМКИ

Последният работещ лифт от София до високите части на Витоша – Симеоновският, повече няма да…

15 hours ago

Унгария блокира заем от ЕС за Украйна в размер на €35 милиарда до изборите в САЩ, в Брюксел побесняха

Планът на ЕС за отпускане на заем в размер на 35 млрд. евро за Украйна…

15 hours ago

НАП погна българите с имоти в Гърция за укрити наеми и недекларирани доходи

Ревизии разкриват несъответствия между декларирани доходи и имущество Националната агенция за приходите (НАП) и гръцките…

19 hours ago