“Тему” и “Шейн” пристигат за Черния петък: Претъпкан с контейнери кораб мина под Аспарухов мост във Варна

Корабът YM INVENTIVE, препълнен с контейнери влезе в пристанище Варна Запад, минавайки под Аспарухов мост и впечатли очевидците.

Контейнеровозът плава под Либерийски флаг и е дълъг 171.90. Бруто тонажът е 16 488 тона

Собственост е на тайванската Yang Ming Marine Transport, която оперира и с товари от континентален Китай, така че не е изключено да има и пратки от популярните “Тему” и “Шейн”, каквито шеги заваляха.

Какво точно пренася обаче могат да кажат само от пристанището във Варна и митницата.

Веднага заваляха коментари в социалната мрежа:

“Temu и shein пристигнаха”

“Ако можеха да влизат големи кораби , Варна щеше да е най оборотното пристанище!!”

“Сравнение с големите контейнеровози това е корабче”

“Добре, че не го карат руснаци, че ще отиде и този мост…”, припомни друг събарянето на бившия Аспарухов мост от пиян руски капитан.

“Май са взети всички мерки някой пияница да не събори моста. Кога беше, 1976 ли?”

Впечатление обаче направи, че въпреки контейнерите, корабът е над ватерлинията си, което доведе до предположения, че контейнерите са празни или с лек товар.

“Празен, лек..интересно какво товари тук????? Идеи????”, пита гражданин.

“Памук ли носи, че ватерлинията е толкова високо над водата?”

“Според мен е добре, влиза празен излиза пълен.”

“Прибира си празните контейнери”

“Без баласт, празни, за да изнасяме продукцията от родната икономика.”

ВИЖ ВИДЕО ТУК:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F518923844326401%2F&show_text=true&width=267&t=0

Yang Ming Marine Transport Corporation  е тайванска компания за контейнерни превози, базирана в Keelung , Тайван .

Компанията е основана през 1972 г. като корабна линия, но има исторически връзки чрез сливането си с China Merchants Steam Navigation Company (1872–1995), което датира от династията Цин.

Понастоящем Yang Ming оперира със 101 контейнерни кораба до 14 000  двадесетфутови еквивалентни единици  (TEU) и 17 кораба за насипни товари .

Между юли и септември 2018 г. Yang Ming се съгласи да предложи услуга от пристанището Keelung , Тайван , до САЩ за две партиди от почти 20 контейнера всяка, съдържащи над 1700 неизползвани пръти за ядрено гориво , след като Тайванската енергийна компания реши да затвори четвъртата ядрена централа.  Бяха повдигнати опасения за безопасността за възможно изтичане на радиоактивни материали и първата пратка беше посетена от над 200 полицейски служители и служители на компанията. 

На 10 март 2019 г. Yang Ming приветства два допълнителни кораба от 14 000 TEU в своя флот, YM Warranty и YM Wellspring . Корабите са построени в Япония в Imabari Shipbuilding , на цена от близо 99 милиона долара всеки. Допълнителният тонаж се състои от сестрите на доставените по-рано YM Wellbeing , YM Wonderland и YM Wisdom . 

През май 2019 г., в рамките на подобряването на мрежата, беше постигнато споразумение с канадската тихоокеанска железопътна линия за превоз на контейнери с железопътен транспорт от пристанището на Ванкувър на изток до цяла Канада