Жестока 30 минутна градушка съсипа напълно реколтата в Момчиловци / СНИМКИ + ВИДЕО

Както вече съобщихме, затруднено е движението по магистралите “Хемус” и “Тракия” заради поройния дъжд.

На много места са се образували големи локви и има опасност от аквапланинг. Заради почивния ден движението по магистралите е натоварено.

Пороен дъжд и Смолянско. Градушка с големината на грахово зърно удари родопското село Момчиловци. Голяма част от реколтата е унищожена. Градушката е продължила около половин час, предаде България он ер.

Днес за 15 области в Западна, Северна, Централна и Южна България е в сила жълт код за интензивни валежи. Дъждовете ще продължат до вторник, след което се очаква плавно покачване на температурите до 35 градуса към края на седмицата.

От всички страни наобиколиха облаци, притъмня, започнаха гръмотевици със силен порой и унищожителна градушка. В продължение на половин час бръснеше с големина малко по-едра грахово зърно. Съсипа всичко в родопското село Момчиловци.

Това разказа пред 24plovdiv.bg известната галеристка и дългогодишен шеф на “Държавен архив” в Пловдив Недялка Петрова. Тя е била със семейството си на вилата в китното родопско село.

“Градушка, ама яка градушка да ти види окото! Половин час мина, откакто се изсипа, а по дворовете още има лед”, описа Петрова.

На хората посевите от фасул и картофи са унищожени по градините.

За съжаление синоптиците познаха, каза Петрова.

В продължение на половин час всичко попиля, разказа Петрова.
В продължение на половин час всичко попиля, разказа Петрова.
Поляните в Момчиловци побеляха все едно е зима.
Поляните в Момчиловци побеляха все едно е зима.




Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!