Ученик забрави 15-килограмовата си раница в автобус в Пловдив / СНИМКИ

Ученическа раница е намерена в автобус на градския транспорт в Пловдив. Мъж е открил загубената вещ и се надява да открие детето, което я е забравило.

„Автобус 116… Изгубена ученическа чанта, надявам се да бъде намерен ученикът!,“ написа той в социалната мрежа.

Прави впечатление, че раницата е доста препълнена с учебници и тетрадки. Жители на града моментално заключиха, че не е нормално такава тежест да се носи от малко дете.

„Раницата тежеше не по-малко от 15 кг.,“ допълва авторът. Темата не веднъж е била повдигана, тъй като много родители се опасяват за здравето на децата си.

Ето как коментираха пловдивчани:

„Доста бързо се е отърсил от това бреме!“

„Леле как ги носи това дете, тези учебници.“ 

„Може и нарочно да ги е изоставил.“

„Явно днес са им раздавали учебници и помагала… горкият той! Бързо се е отървал.“

„Не е изгубена хвърлил я е, така ли се носят 35 учебника.“

„Трябва мощна родителска кампания за допустимо тегло на учебни материали в един учебен ден. Това безумие продължава повече от десетилетие – учебници, по три допълнителни помагала и още няколко тетрадки. 10 кг задлъжително в раницата, после очакваме децата да ходят с желание, е няма как да стане. В някои държави има строги изисквания относно ергономия на работното място и максимално допустима тежест, която може да се вдига по време на работния процес. Та нима това не е работен процес за децата?! Всяко училище има Обществен съвет, в него участват родители – когато се обсъждат помагалата за следващата учебна година, трябва да се заложи и максимално допустимо тегло на всяко помагало, ако е необходимо, да се разделят материалите на две – 1-ви срок, 2-ри срок. Така раницата ще олекне наполовина.“

„Заради раниците, които носехме преди 20 и кусур години, ми се изкриви стойката и няма оправяне и сега цял живот съм с крива стойка и болки. Топ щуротия, ама кой ли ги е мислил тия неща тогава.“

„После защо са с гръбначни изкривявания! Как се носи това нещо!?“

Снимки: Николай Андреев

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!