Чудо! Ахмед Доган се появи на протест пред Народното събрание срещу “завладяната държава” / СНИМКИ+ВИДЕО

Архитектът на корупционния модел на управление на България Ахмед Доган излезе на протест срещу “завладяната държава”. Чудото се случи днес на импровизиран митинг на фракцията около почетния председател на ДПС пред входа на Народното събрание.

Човекът, който годни наред твърдеше че е над закона в България; че отдавна е “милионер в зелено”; че разпределя “порциите в държавата” и че отдавна върти “обръчи от фирми” се появи сред малобройна агитка, недоволна от ареста с подкуп на депутата Джейхан Ибрямов.  Както е известно, последният бе закопчан от властите при получаване на 100 000 лв. от Мирослав Тодоров на паркинг пред столичен хипермаркет.  Жена му Биршен, която е лична секретарка на Доган от 21 години, обяви гладна стачка с настояване половинката й да бъде освободен от ареста, защото станал жертва на “постановка”.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpresscenterdps%2Fvideos%2F867787658404990%2F&show_text=false&width=560&t=0

Доган застана редом до Биршен Ибрямова на импровизираната трибуна на малобройния протест.

По-късно днес се очаква да бъде разгледана мярката му за неотклонение от съда, след като Софийска градска прокуратура внесе тази сутрин искане в съда за налагане на постоянен арест.

Джейхан Ибрямов беше задържан в сряда вечерта. Верният съратник на почетния лизер на ДПС Ахмед Доган е обвинен в търговия с влияние. Прокуратурата твърди, че той искал пари за купуване на гласове, като в замяна обещавал ходатайство по обществени поръчки в Министерството на отбраната.

Междувременно привържениците на Ахмед Доган от цялата страна се организират за протест пред Съдебната палата в София, където се очаква да бъде гледана мярката на Джейхан Ибрямов.  В нея се съобщава, че полицията спира автобусите по магистрала “Тракия”.

“Страх тресе Шиши! Спряха автобуса пътуващ за протеста в София. Нахъсвате ни още повече. Биршен идваме”, пише Хасан Якуб във Фейсбук групата и публикува снимка.

Местни организации на ДПС публикуват във Фейсбук страницата постове, че до тях пристигат сигнали, че всички останали верни на Доган ще бъдат масово арестувани в навечерието на изборите.

Останалите парламентарно представени сили до момента не са излезли с официална позиция по повод ареста на Джейхан Ибрямов и нарастващото политическо напрежение. Лидерът на “ДПС-Ново начало” също мълчи, въпреки че обикновено се изказва по всеки въпрос.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!