Стотици хора изпратиха полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас, колеги в страната им отдадоха почит / СНИМКИ

Със сведени глави, вой на сирени от полицейски автомобили и тъга в очите стартира церемонията по изпращането в последния им път на двамата полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев.

Стотици хора се отдадоха почит на смелите мъже. Близки, приятели и колеги се събраха пред траурната зала на Гробищния парк в Бургас, за да се поклонят пред тях.

На поклонението присъстваха също президентът Румен Радев, вътрешният министър Иван Демерджиев, областният управител Мария Нейкова, кметът на Бургас Димитър Николов, като и служители на МВР и прокуратурата.


Снимки: Флагман.бг

“Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалния трафик на мигранти в страната и в Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Затова и на фона на нарастващия мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите”, посочи още държавният глава.

Както ви съобщихме, служителите на МВР в цялата страна почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите полицаи и Атанас Градев и Йордан Илиев. Така те изразиха признателност към колегите, които достойно изпълниха професионалния си дълг, и съпричастност към близките им.

Служители от МВР в цялата страна отдадоха чест почит към паметта на двамата загинали колеги от Бургас.

В Пловдив засвидетелстваха съпричастност към мъката на техните близки, запазвайки минута мълчание точно в 13:00 часа на няколко места в областта.

В Пловдив униформените почетоха свои колеги на бул. “Шести септември”. Както и на изхода на Карлово в посока Пловдив, предаде репортер на GlasNews.bg.

Почест към отишлите си без време, но геройски изпълнили служебния си дълг, огнеборците отдадоха с минута мълчание пред пожарните автомобили с включени сирени и маяци.

В Асеновград патрули отдадоха почит до черквата Св. Атанасии на кръговото кръстовище между ул. “В. Левски” и ул. “Цар Иван Асен”. В Карлово униформени също сведоха глави.

Както е известно,  Йордан Илиев (31 г.) и Атанас Градев (43 г.) загубиха живота си вчера сутринта на кръстовище „Трапезица“, след като автобус, превозващ мигранти, блъсна патрулката, в която са се намирали.

Илиев, 31 г., е бил старши полицай в сектор “Охранителна полиция” към Първо районно управление в Бургас. Служил е в системата на МВР седем години. Три пъти е награждаван за проявен героизъм, скоро е трябвало да мине на по висока длъжност в “Криминална полиция” 

Атанас Градев, 43 г., е бил командир на отделение в сектор “Охранителна полиция” към Първо районно управление – Бургас. Имал е 18 години стаж. Също награждаван и без нито наказание.

Глас нюз бг