Най-високата жена в света летя за пръв път в живота си със самолет / СНИМКИ

Най-високата жена в света летя със самолет за пръв път в живота си. Авиокомпанията Turkish Airlines осигуриха начин, тя да бъде настанена удобно като премахнаха шест места.

Румейса Гелги, която е включена в Книгата на световните рекорди на Гинес заради ръста си от 2 м и 13 сантиметра, се качи на 13-часовия полет на националния превозвач на Турция.

25-годишната жена обикновено се придвижва с инвалидната си количка, тъй като страда от синдром на Уивър, рядко генетично заболяване, което причинява бърз растеж.

Рунемиса се качи на полета от Истанбул до Сан Франциско в Съединените щати благодарение на авиокомпанията, която превърна шест седалки в самолета в носилка за нея.

Пишейки в публикация в социалните медии, тя разказа на своите 19 500 последователи за пътуването.

„Безупречно пътуване от началото до края… това беше първото ми пътуване със самолет, но със сигурност няма да е последното… благодаря от сърце на всеки човек, който беше част от това,” споделя тя.

Гелги, която работи в индустрията за технологичен софтуер ще остане в САЩ поне шест месеца във връзка с работата си, както и поради сътрудничеството ѝ с Книгата на рекордите на Гинес.

Тя допълва, че никога досега не е била толкова развълнувана за бъдещето си.

Гелги държи световен рекорд на Гинес от 2014 г., когато стана най-високият тийнейджър, преди да бъде призната за най-високата жена в света през 2021 г.

Тя също е счупила титли за Световен рекорд на Гинес за това, че има най-дълъг пръст на жена, най-големите ръце на жива и най-дългия гръб на жена.

Превод: GlasNews.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!