Тръмп: Аз мога да сложа край на войната в Украйна за 24 часа

“Аз мога сложа край на войната в Украйна за 24 часа”, това каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп.

Четиридесет и петият стопанин на Белия дом обеща: Ако бъда избран отново за държавен глава (на 5 ноември 2024 г.), ще се обадя на руски лидер Владимир Путин и на президента на Украйна Володимир Зеленски. Ще им кажа: Да си поговорим!

“Мога да реша този проблем в рамките на едно денонощие”, заяви Тръмп и допълни: Това ще стане още преди евентуалното ми встъпване в длъжност (на 20 януари 2025 г.).

Бившият президент на САЩ в обширно интервю също повтори тезата, че ако той е бил начело на страната си, Путин не би нападнал Украйна, предаде Новини.бг.

Тръмп обаче не каза как би могло да се сложи край на войната без да се откаже Украйна от територията си в полза на окупатора, което пък ще отключи нови конфликти на много места по света, където има спорове с вековна давност за териториални граници – Балканите са едно от тези места с най-много конфликти заради претенции за територии и етнически малцинства.

Доналд Тръмп направи изявлението си часове след като настоящият държавен глава Джо Байдън изненадващо посети Киев. Байдън обеща разширяването на помощта за Украйна, която се бори срещу руската агресия. Тръмп се противопоставя на това, написа израелската медия нюзру.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!