Асен Василев: С ГЕРБ имаме дълбоко различие как да се управлява държавата

Имаме дълбоко различие с ГЕРБ как да се управлява държавата. Ако се стигне до втори мандат, ще започнем разговори с всички партии. Ще предложим кабинет с ясна програма, в него ще посочим хора, които са и политици, и експерти и могат да свършат реално работата. 

Това каза пред БНР съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев. 

Или прилагаме Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и слагаме и приходите, и разходите, или казваме – няма да получим приходите, съответно няма да направим разходите. Не можем да направим разходите, а да не получим приходите. Да направиш план, в който правиш всички разходи и планираш, че няма да получиш приходите, като това ти прави дупка от 2,8 млрд. лева, това не е нормален план на държавата, коментира той проектобюджета на служебното правителство. 

Заложените за тази година капиталови разходи са в размер над 10 млрд. лева. Ако приемем, че този бюджет влезе в сила от 1 юли, за половин година това е нереалистично да се случи. Затова сме поискали от Министерството на финансите разбивка проект по проект каква е готовността тези пари да се похарчат. Преди да говорим за целесъобразност, да видим готовността, каза още Василев. 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!