Бележка с молба трогна пловдивчани / СНИМКА

На Разпети петък една бележка трогна жители на Пловдив. На кофи за смет в старинната част на града пловдивчанин открил неочаквано и тъжно послание. На бележката пишело: “Да ми оставяте храна в една кутия на казана отгоре. Имаше оставена леща и беше много вкусна…” . Това е част от текста на своеобразната молба или подкана за помощ. Не се чете последният ред, на който граждани твърдят, че стои думата “благодаря”. 

Тъжното послание е открито от гражданин в Стария град. То било оставено на кош, намиращ се след Арменската църква в посока Балабановата къща, съобщава Стоян Петров.

Няма повече информация кой има нужда от малко храна и защо е изпаднал в това състояние.

Ситуацията не оставя равнодушни пловдивчани, като някои от тях споделят, че са готови да помогнат. Други допълват, че винаги оставят ненужната храна в съдинки, за да е в помощ на тези, които се нуждаят.

Ситуацията за пореден път повдига въпроса за състоянието на най-уязвимите членове на обществото ни. Тези, останали сами, без близки и роднини, без средства за препитание, а и нерядко подслон.

Как се справят те, с какво прекарват дните си и каква подкрепат срещат от отговорните органи. Въпрос актуален и празничните дни на Великден, когато ще се съберем с близки и приятели, а някъде там друг ще молят за паница леща, дарена от добри сърца.

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!