Тераса прелива от “ценности” – може все някога да потрябват?! СНИМКА

Гуми, колела, колички, тръби, саксии, хладилник – всичко това, и не само, на тераса! За някои от вас тези стари, изпочупени вещи може да са за боклука, но за други, са истинска ценност.

Ако сте от втория тип, значи не изхвърляте нищо с идеята, че някога, един ден, потенциалния отпадък може да ви бъде от полза. И нищо, че може някои от ценностите да се повтарят, и то няколко пъти, пак не се знае какво ще ви е нужно. Подобни размисли предизвика претрупана тераса в столицата.

Шегата на страна. Поведение като това би могло да се опреди и като болестно. Така нареченият синдром на Плюшкин, представлява вид натрапливо поведение.

Засегнатите не поддържат ред в собствения дом и не могат да организират ежедневните (домакински и др.) занимания, оценяват полезността на дадени предмети различно от мнозинството от незасегнатите хора. Може да става въпрос за трупане без ред на вестници, книги, храна, инструменти, опаковки, играчки, дрехи, резервни части и мн. др., които или се „набавят“ при всеки удобен случай или се запазват вместо да се изхвърлят.

Някои събират само определен вид предмети, докато в екстремни случаи се събират всевъзможни предмети и нищо не се изхвърля, защото „може все някога да потрябва“.

Много от засегнатите водят привидно нормален живот, но затрупването на жилището с боклуци ограничава социалните им контакти и води до проблеми с роднините и близките.

Снимката споделена в социалната мреже беше коментирана от много софиянци. Ето какво мислят те:

„Това е болестно състояние все пак, ужасно е и никак не е смешно.“

„Не е смешно, но е много, много опасно! Вътре е планина от леснозапалим боклук, при всички положения има и гризачи.“

„Кажи честно? То това не е ли доста опасно за преминаващите отдолу?“

„В първия момент си помислих, че пак някоя снимка от украйна ни пробутват, а то било балкон на Ганя в София.“

„Това е болестно състояние. Много от старите хора страдат от тази болест. Непрекъснато събират някакви неща и им предават сантиментална стойност. А това е толкова негативна енергия, че не е истина.“

Глас нюз бг

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!